15. PIES 2023 – Posvetovanje informatikov v energetiki Slovenije, dvodnevni dogodek, ki bo naslovil obvladovanje podatkov v digitalni preobrazbi.

 

Četrtek, 20. april in petek 21. april 2023 bomo v kongresnem centru Portus v Grand Hotelu Portorož, kjer bo srečanje vodilnih informatikov in vseh, ki ste v energetskih podjetjih odvisni od informacijske tehnologije. Kot vemo je energetika obširna gospodarska panoga, ki pa ima svoje posebnosti, ki jih moramo upoštevati tudi na področju informacijske podpore.

 

Pridružite se nam na posvetu, kjer bomo v sklopu rdeče niti dogodka povezali ključne akterje s področja informatike v energetiki, predstavili novosti in trende, uspešne prakse in projekte, ter si izmenjali ideje, izkušnje in mnenja, s katerimi bomo skupaj motivirali strokovni napredek na področju informatike v energetiki.

 

Ključna področja posveta 15. PIES 2023: 20. in 21. april

  • Vodenje, kompetence in kultura v podjetju
  • Strategija in vrednost
  • Upravljanje podatkov
  • Napredna analitika in podatkovna znanost
  • Ključna orodja in tehnologije

 

Na posvetu informatikov v energetiki tudi Smart Com strokovnjak z ekipo

Peter Ceferin, CTO Smart ComNa tokratnem 15. PIES 2023 posvetu se bo informatikom v energetiki pridružil Peter Ceferin, tehnični direktor Smart Com, ki svoje strokovno znanje že 26 let še posebej izpopolnjuje na področju načrtovanja in implementacije omrežnih ter varnosti rešitev v okolja kritične infrastrukture – predvsem elektroenergetskih sistemov. Peter se posveča tudi novim pristopom uvajanja specializiranih varnostnih rešitev v okolja operativne tehnologije (OT), kjer je kibernetska odpornost ključna za neprekinjeno delovanje organizacije.

 

Peter se bo v sam program predavanj vključil s svojim strokovnim pogledom na Varna IKT omrežja operativne tehnologije (OT) v elektroenergetskih podjetjih.

 

Kot sedaj že dobro vemo, IKT omrežja predstavljajo temelj razvoja vsakega elektroenergetskega podjetja. V obdobju temeljitih sprememb na področju elektroenergetike v luči zelenega prehoda bodo na področju IKT potrebe po vse večjem številu prepletenih sistemov in količinah podatkov skokovito naraščale.

 

Omenjene spremembe pa vplivajo tudi na področje operativne tehnologije (OT), zato ko načrtujemo IKT infrastrukturo za OT (operativna) okolja, moramo vedno obravnavati celovito tri prepletajoče elemente: OT omrežje, kibernetsko varnost v OT, katera je vgrajena v sam temelj infrastrukture in specifična znanja v OT okoljih.

 

Z udeleženci pa bo delil svoje mnenje in izkušnje tekom celotnega dogodka na Smart Com razstavnem prostoru, kjer boste lahko posedeli, si privoščili kavico in se pogovorili o izzivih, ki jih imate na področju zagotavljanja kibernetske varnosti v vaši organizaciji.

 

Na dogodek se lahko prijavite preko spletne strani organizatorja, kjer si lahko ogledate tudi podroben program dogodka >>