6. in 7. septembra 2021 bo v Portorožu (v hotelu Slovenija) potekala 2. konferenca prava informacijske varnosti, ki jo je organizirala GV Založba v partnerstvu s  Fakulteto za varnostne vede, UM in Inštitutom za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani.

 

2. konferenca prava informacijske varnosti je namenjena slušateljem, ki se ukvarjajo z informacijsko varnostjo in standardizacijo, z mednarodnim pravom in kibernetsko varnostjo, s kazenskim pravom in digitalno forenziko, z vplivom umetne inteligence na človekove pravice, z osebnimi podatki in biometrijo, itd.

 

Sekcija s Smart Com strokovnjakom

2. konferenca prava informacijske varnosti

V družbi priznanih pravnih strokovnjakov in strokovnjakov s področja informacijske varnosti bo v sekciji Informacijska varnost in mednarodni vplivi predaval tudi naš tehnični direktor in specialist za IKT rešitve v kritični infrastrukturi Peter Ceferin.

 

Peter Ceferin bo slušateljem na 2. konferenci prava informacijske varnosti predstavil dobre prakse in izkušnje pri zagotavljanju neprekinjenega poslovanja v razmerah epidemije. Pri vzpostavljanju poslovnih procesov se je v koronavirusni situaciji izkazalo, da morajo odgovorni za poslovanje pri procesih upoštevati tudi spremenjen način dela, ki predstavlja dodatno tveganje z vidika informacijske varnosti.

 

Pri tem bo izpostavil model kibernetske varnosti in vpliv zlivanja poslovnih IT okolij z industrijskimi oz. procesnimi OT okolji na primeru kritične infrastrukture – elektroenergetskega sistema.

 

Vabljeni, da se udeležite konference, delite lastne izkušnje in tako prispevate k krepitvi informacijske varnosti.

 

Podrobnosti o programu in prijavi najdete na uradnem spletnem mestu 2. konference prava informacijske varnosti.