KPMG študija razkriva – varnostni incidenti so v porastu, vlaganja v varnost pa vedno nižja

Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Pred kratkim je bil objavljen zanimiv povzetek študije mednarodno priznane revizijske hiše KPMG.

KPMG sodeluje v različnih revizijah mednarodnih podjetij. Slika revidiranega podjetja je realna, saj prikažejo tako poslovni kot tehnični vidik organizacije.

Kaj razkriva poročilo?

Primerjava razmišljanja podjetij in njihovih strank oz. potrošnikov

Finančne institucije:

  • 30% strank je izjavilo, da bi resno razmislili o selitvi svojega bančnega poslovanja, če bi njihova banka doživela vdor oziroma zlorabo,
  • po drugi strani, pa je 86% predstavnikov podjetij izjavilo, da so v zadnjih letih že bili žrtev zlorab informacijskega sistema.

Avtomobilska industrija:

  • 70% strank skrbi, da bodo kraje in podobne zlorabe avtomobilov v prihodnjih 5 letih mogoče in realne,
  • pri čemer 55% predstavnikov avtomobilske industrije izjavlja, da osebe, ki bi bila neposredno zadolžena za varnost pri razvoju IT tehnologij v avtomobilih, še nimajo zaposlene.

Trgovina:

  • 20% strank je izjavilo, da bi v primeru zlorabe informacijskega sistema pri trgovinskem poslovanju prenehalo uporabljati on-line servise, ki jih nudi trgovina,
  • 55% trgovinskih podjetij pa v zadnjih 12 mesecih ni vlagalo v informacijsko varnost organizacije.
Primerjava vdorov v informacijske sisteme in vlaganja v informacijsko varnost
  • 89% predstavnikov trgovinskih podjetij je izjavilo, da so imeli vsaj en incident s področja informacijske varnosti v zadnjih dveh letih, vendar jih je samo 45% vlagalo v informacijsko varnost podjetja.
  • 85% predstavnikov avtomobilske industrije je izjavilo, da so v zadnjih dveh letih imeli vsaj en incident s področja informacijske varnosti, vendar jih je samo 32% izjavilo, da so vlagali v informacijsko varnost podjetja v tem obdobju.
  • 76% predstavnikov finančnih podjetij je izjavilo, da so v zadnjih dveh letih imeli vsaj en incident s področja informacijske varnosti, vendar jih je samo 66% izjavilo, da so vlagali v informacijsko varnost podjetja v tem obdobju.
  • 76% predstavnikov tehnoloških podjetij je izjavilo, da so v zadnjih dveh letih imeli vsaj en incident s področja informacijske varnosti, vendar jih je samo 32% izjavilo, da so vlagali v informacijsko varnost podjetja v tem obdobju.

Poročilo tudi izpostavlja, da je pri marsikaterem podjetju vidno vsebinsko nesorazmerje. Razlike nastanejo zaradi neskladja med vlaganji podjetja v informacijsko varnost in med smerjo razvoja procesov podjetja. Glavni problem pri tem je, da so ključni odločevalci IT oddelki, ki niso vedno povezani z razvojem procesov v podjetju. Ta prepad med razmišljanjem o procesih in razmišljanjem o varnosti, se zdi revizorjem glavni problem večine podjetij.

Več o tematiki na:

http://www.darkreading.com/vulnerabilities—threats/kpmg-study-breaches-up-security-spending-down/d/d-id/1326415

https://info.kpmg.us/consumer-loss-barometer.html

 


Več vsebin s področja varnosti

Varnostne storitve

Več vsebin s področja varnosti

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
[grwebform url="https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=V1sSi&webforms_id=6394102" css="on" center="off" center_margin="200"/]
[iframe-popup id="2"]