Vas zanima, če so bili vaši podatki že kdaj ukradeni?

Potem je https://www.leakedsource.com prava stran za vas.

Gre za relativno nov portal, njegov namen je zbiranje podatkov o vdorih v različne sisteme, predvsem z vidika ukradenih podatkov. Podrobnosti se pridobivajo s strani podjetij, ki so bila žrtev napada, lahko pa tudi s »črnega trga«, kjer se baze podatkov takoj/sčasoma pojavijo.

Stran ima kar nekaj zanimivih funkcionalnosti:

  • če na primer vpišete svoj email naslov/uporabniško ime, vam bo iskalnik povedal, ali so bili ti podatki že del ukradenih podatkov v okviru znanih vdorov,
  • ob brezplačni registraciji pa vas bo portal samodejno obvestil v primeru zaznave podatkov ob vdoru.

Gre za portal, ki je na meji dovoljenega, vendar je v današnjem svetu »cyber« kriminala za marsikoga koristen in poučen.

Portal ponuja tudi podrobnejši pregled in opis znanih vdorov, katerih posledica je kraja osebnih podatkov (email naslovi, gesla). Zanimiv je na primer pregled vdora izveden na ruskem spletnem portalu, katerega rezultat je bil kraja gesel več kot 98 milijonov uporabnikov. Ker so bila gesla shranjena v nekriptirani obliki in ker so se nato kmalu pojavila v javnosti, je v resnici baza teh podatkov predstavljala idealno analizo močnosti gesel uporabnikov. Spodnja tabela razkriva, katera gesla v tej bazi so bila največkrat uporabljena.

password

 


Več vsebin s področja varnosti

Varnostne storitve

Več vsebin s področja varnosti

[grwebform url="https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=V1sSi&webforms_id=6394102" css="on" center="off" center_margin="200"/]
[iframe-popup id="2"]