[NOVA E-KNJIGA] Vodnik po skritem delu internet omrežja

Zakaj je poznavanje skritega interneta koristno

Vedno več je napadov na portale, ki imajo veliko število uporabnikov. Glavni namen je kraja oz. pridobitev baz osebnih podatkov, s prodajo katerih, se na črnem trgu lahko veliko zasluži.

Da je teh primerov res veliko, lahko preberete tudi v mesečnem pregledu najbolj aktualnih napadov in zlorab. Iz vseh primerov se lahko veliko naučimo tudi o potrebni zaščiti IS.

Čeprav se navaden uporabnik s skritim delom interneta le redko srečuje, je zaradi zgoraj navedenega dobro vsaj osnovno poznavanje in delovanje skritega interneta, predvsem za tiste, ki skrbite za varnost svojih poslovnih portalov. Na ta način lahko:

  • Pridobite dejanski vpogled v razširjenost zlorab in pravočasno pridobite podatke o zlorabi lastnega portala in vaših uporabnikov. Vemo, da so zasebni podatki in podatki podjetij občutljivi podatki in je potrebna posebna skrb pri njihovem varovanju.
  • Zaščitite ugled podjetja in ohranite zaupanje vaših uporabnikov.
  • Zvišate ozaveščenost zaposlenih o pomembnosti uporabe različnih uporabniških imen in gesel za različne portale ter pazljivost pri uporabi službenih e-mailov za javne portale.

Vaš brezplačni izvod >>

cover_600x503

 

!! Še opozorilo pred raziskovanjem !!

Nujno je upoštevanje osnov informacijske varnosti, saj lahko nepazljivo klikanje in prenašanje datotek vodi do okužbe vašega računalnika z virusi!

 


Več vsebin s področja varnosti

[grwebform url="https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=V1sSi&webforms_id=6394102" css="on" center="off" center_margin="200"/]
[iframe-popup id="2"]