Kako poskrbeti za večjo kibernetsko varnost v elektroenergetskih podjetjih

Odgovor so napredni sistemi zaščite pred varnostnimi grožnjami

Zadnji globalni statistični podatki kažejo (https://ics-cert.us-cert.gov/), da EE segment postaja vse bolj priljubljena tarča napadov in poskusov vdorov v sisteme vodenja, kar smo tudi mi že izpostavili v naših varnostnih novičkah.

Prevzem kontrole nad proizvodnjo, lahko povzroči veliko škodo podjetju, kot tudi širše posledice za državo in njene prebivalce. V SCADA sistemih so prisotni tudi starejši operacijski sistemi, ki vsebujejo celo vrsto varnostnih pomanjkljivosti in jih je zato potrebno z vidika varnosti obravnavati kot potencialne varnostne groženje.

Varovanje kritične infrastrukture, tako v poslovnih, kot procesnih IKT omrežjih elektroenergetskih podjetij tako zajema širši nabor potrebnih ukrepov kot varovanje samih omrežnih storitev.

Z APT tehnologijo lahko dosežete višji nivo varnostnih mehanizmov, kot ga npr. zagotavljajo požarne pregrade in IDP/IDS sistemi, saj ta omogoča vsebinsko preverjanje in izvajanje varnostnih ukrepov na aplikativni ravni.

Oglejte si podrobnejšo predstavitev >>>

Napedni_sistemi_zascite

 

[grwebform url="https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=V1sSi&webforms_id=6394102" css="on" center="off" center_margin="200"/]
[iframe-popup id="2"]