Mobilnost, varnost in dobra uporabniška izkušnja oddaljenega dostopa

Podjetja se vse pogosteje srečujejo z zahtevami, da zaposleni do svoje službene elektronske pošte in poslovnih aplikacij dostopajo neodvisno od lokacije in naprave. Kot veste, trendi sodobnega poslovanja temeljijo na mobilnosti in hitri odzivnosti. To spremlja tudi trend “prinesi svojo napravo” (t. i. BYOD), kar je za zaposlene zelo priročno, za vaše podjetje pa predstavlja dodatna varnostna tveganja. Možnost zunanjega napada na vaš informacijski sistem so ob tem realna, vsakodnevna grožnja.

Kako sodelavcem in tudi zunanjim partnerjem urediti enostavno rešitev oddaljenega dostopa? Ob tem pa zagotoviti tudi visok nivo varnosti?

Smart Comovi strokovnjaki priporočajo rešitev Pulse Secure, ki centralizira oddaljene dostope in omogoča obvladovanje sistema na eni točki. Zaposlenim omogoča prijazno uporabniško izkušnjo, administratorjem in skrbnikom informacijskega sistema pa poenostavljen nadzor in upravljanje.

Po svetu jo danes uporablja več kot 18 milijonov uporabnikov, med njimi 40 podjetij med Fortune 50, in tudi ugledna slovenska podjetja.

“Pulse Secure je odlična rešitev. Kaj nas je prepričalo? Omogoča dvofaktorsko avtentikacijo, funkcionalnosti so združene v eni sami napravi (skladnost klienta-Host Checker, preklaplanje med brezžičnim in lokalnim omrežjem-WiFi-LAN switching, pomoč na daljavo-Collaboration Meeting). Klient za povezovanje (Pulse Desktop VPN Client) – posameznemu uporabniku je mogoče dodeliti točno določen IP naslov in nanj vezati pravila (Firewall in Split Tunneling). Povezava deluje stabilno. Avtentikacija računalnika (funcionalnosti kot so dostop samo do določenih servisov-Prelogin-mašinska avtentikacija, Microsoft in antivirus posodobitve…) in uporabniški dostop do aplikacij.”
Marko Demojzes, Sektor informacijske tehnologije, Banka Intesa Sanpaolo d.d.

“S Pulse Secure rešitvijo smo konsolidirali vse dostope zaposlenih, kakor tudi zunanjih izvajalcev. Enotna dostopna točka je prinesla preglednost, uporabnost in izboljšanje varnosti.”
Miha Pečnik, Višji sistemski inženir, Interexport d.o.o.

 

Ste vedeli, da 95 % varnostnih tveganj v organizacijo vnesejo uporabniki omrežja?

Pulse Secure in SecureKey sta uveljavljeni rešitvi, ki bosta uporabnikom močno poenostavili prijavo v informacijski sistem in razbremenili IT oddelek. Eden najpogostejših krivcev za vdore v informacijske sisteme so statična gesla. Za višji nivo varnosti na tem področju vam priporočamo rešitev SecureKey, ki omogoča enostavno 2-stopenjsko prijavo. Prvo stopnjo predstavlja enkratno dinamično geslo, ki ga uporabnik prejme preko sporočila SMS, drugo stopnjo pa mobilni generator gesel (hardware token).

Pripravili smo novo spletno stran, ki naslavlja izzive zagotavljanja varnega in uporabnikom prijaznega oddaljenega dostopa. Vpeljite rešitev po meri vašega informacijskega sistema, ki jo bodo uporabniki sprejeli za svojo.

Prijavite na brezplačen demo.

 

Varen oddaljen dostop: Pulse Secure in SecureKey

[grwebform url="https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=V1sSi&webforms_id=6394102" css="on" center="off" center_margin="200"/]
[iframe-popup id="2"]