[WHITE PAPER] Siemens vključil Smart Com rešitev kot primer najboljše prakse

Siemens je v okviru svoje rešitve RUGGEDCOM VPE1400 objavil ‘white paper’, v katerega je vključil Smart Com lastno rešitev SmartNIM, kot primer najboljše prakse povezovanja s Siemens/Ruggedcom RX 1400, v inovativno rešitev. Predstavljen koncept bo igral pomembno vlogo v Smart Grid in 5G omrežjih.

Smart Com je svojo inovativno rešitev SmartNIM, ki temelji na izkušnjah in znanjih pri načrtovanju, gradnji in podpori telekomunikacijksim omrežjem v elektroenergetskih podjetjih integriral v Siemens/RuggedCom namenski in integriran sistem: usmerjevalnik/stikalo/varnostna naprava RX1400, katerega sestavni del je VPE (Virtual Processing Engine), ki omogoča virtualizacijo različnih funkcionalnosti. Usmerjevalnik je na ta način pridobil funkcionalnosti spremljanja ključnih parametrov omrežnih storitev (zakasnitve, spremembe zakasnitev, prepustnost, razpoložljivost, izguba paketov) ter spremljanje pomembnih omrežnih storitev (npr. DHCP, DNS, IP naslovi). Kar omrežnemu administratorju, ki obratuje sistem s takšnimi napravami, omogoča podrobne in celovite informacije o delovanju telekomunikacijskega omrežja in storitev.

Integrirana rešitev SmartNIM v napravi Siemens/Ruggedcom RX 1400 predstavlja ta hip enega prvih sistemov na trgu, ki z mehanizmi virtualizacije omogoča realizacijo poljubnih funkcionalnosti v namensko grajene naprave za elektroenergetska TK omrežja. RX 1400 je namenjen vgradnji v TP postaje, kjer je glede na dane pogoje po komunikacijah potrebno upoštevati različne vrste komunikacijskih medijev in storitev, zato je še toliko bolj pomembno, da ima administrator v NOC centru na voljo ustrezne informacije o kakovosti storitev (KPI) in o stanju storitev v realnem času. Vse to omogoča RX1400 v kombinaciji z rešitvijo SmartNIM.

V Smart Comu smo ponosni na to rešitev, ki še enkrat dokazuje, da je naše, slovensko znanje vrhunsko in kot tako najde prostor v globalnih rešitvah.

White Paper: RUGGEDCOM VPE1400: A Smart Solution for a Modern Network

 

 

[grwebform url="https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=V1sSi&webforms_id=6394102" css="on" center="off" center_margin="200"/]
[iframe-popup id="2"]