S programsko nadgradnjo nad zaznano ranljivost v omrežjih Wi-Fi

Pred ranljivostjo v protokolu WPA2, ki se uporablja za zaščito in šifriranje prometa v brezžičnih omrežjih, se zaščitimo z namestitvijo programskih popravkov opreme.

 

Raziskovalci so v protokolu WPA2, ki se uporablja za zaščito in šifriranje prometa v brezžičnih omrežjih, našli več varnostnih ranljivosti. Posledica izrabe ranljivosti so odvisne od vrste dejavnikov, v najhujši obliki pa napadalcu, ki se nahaja v neposredni bližini omrežja Wi-Fi, omogočajo izvedbo napada s posrednikom (t. i. MITM – Man In The Middle). Pri tem lahko napadalec beleži in spreminja omrežni promet. Do sedaj še ni bil zabeležen primer, da bi se katera od ranljivosti uporabljala v napadih.

 

Kako odpraviti ranljivost?

Vedeti moramo, da je ranljivost treba odpraviti tako na opremi Wi-Fi kot na terminalni opremi (pri uporabnikih). Prav uporabniške naprave predstavljajo najšibkejši člen oziroma največji izziv pri odpravljanju ranljivosti – zaradi razmeroma velikega števila različnih naprav.

Ukrep za odpravo opisane ranljivosti, je namestitev programskih popravkov, katere so pripravili proizvajalci opreme. Popravki so dostopni brez omejitev, tudi za opremo, ki ni vključena v proizvajalčevo pogodbo za podporo.

Smart Comova tehnološka partnerja Extreme Networks in Ruckus Wirelless sta tako pripravila popravke programske opreme za novejšo oziroma aktualno opremo. Programskih popravkov za starejšo opremo Extreme Networks na žalost ne bo.

 

Podrobne informacije o namestitvi popravkov

Extreme Networks: https://extremeportal.force.com/ExtrArticleDetail?n=000018005

Ruckus Wirelless: https://support.ruckuswireless.com/documents/2040-faq-security-bulletin-101617-wpa2-vulnerability-krack-attack in
https://ruckus-www.s3.amazonaws.com/pdf/security/faq-security-advisory-id-101617-v1.3.pdf

 


Zavarujte svoj informacijski sistem

Varnostne storitve

 

[grwebform url="https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=V1sSi&webforms_id=6394102" css="on" center="off" center_margin="200"/]
[iframe-popup id="2"]