[VIDEO] Zakaj je OT okolje specifično in kako to vpliva na varnost

Podatki kažejo, da OT okolja ostajajo lahka tarča za napadalce, že zaradi pomanjkanja osnovne zaščite, kot je na primer uporaba enostavnih gesel ali nezmožnost rednega nameščanja popravkov.

Če želimo uspešno zaščititi kritične procese v industrijskih in proizvodnih podjetjih, potrebujemo realen pogled na dejanska tveganja.

Varnost v OT ni enako varnost v IT

Tako kot OT okolje ni enako IT okolju. Kratica OT pomeni operativna tehnologija (Operational Technology) in se navezuje na procesno infrastrukturo v industrijskem avtomatiziranem okolju. Več na to temo lahko prisluhnete v spodnjem videu, v katerem Boris Krajnc, etični heker, razloži, v čem se OT okolje razlikuje od IT ter zakaj je vedno bolj izpostavljeno kibernetskim grožnjam.

Še bolj poglobljeno, kako poskrbeti za varnost OT okolja, bo Boris, spregovoril na kibernetskem zajtrku 5. februarja 2019 ob 9. uri v Ljubljani (Miele Experience Center).

V svojem predavanju bo pojasnil, kako z varnostnimi pregledi iskati najšibkejši člen v varnostni verigi, tako v IT, predvsem pa OT okolju. Srečanje je brezplačno, potrebna je le prijava preko spletnega obrazca.

⇓ ⇓ ⇓ Program srečanja in prijava ⇓ ⇓ ⇓

[Kibernetski zajtrk] Ali želite izboljšati varnost vašega industrijskega okolja?

Pravočasno odkrijte in preprečite kibernetske grožnje ter se izognite najhujšemu scenariju. Posledice so lahko kritične, tako za podjetja (zaustavitev proizvodnje) ali za gospodarstvo in posameznike (npr. motnje v dobavi električne energije).

Vabljeni na srečanje z našimi varnostnimi strokovnjaki ter med prvimi spoznajte pristope in rešitve za varno OT okolje.

 


Preberite več o kibernetski varnosti v industrijskih okoljih

Kibernetska varnost v industrijskih okoljih

Anamarija Ličen Novice, Varnost
[grwebform url="https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=V1sSi&webforms_id=6394102" css="on" center="off" center_margin="200"/]
[iframe-popup id="2"]