29. novembra ob 13. uri bo v Novi Gorici ob demonstraciji hekerskih tehnik podal nasvete, kako zavarovati IT in OT okolje pred hekerskimi napadi.

Konferenca INFOSEK 2018 je največji dogodek v Sloveniji na področju informacijske varnosti, ki vsako leto gosti ugledne domače in tuje strokovnjake s področja kibernetske varnosti.

 

Letos bo med njimi tudi Boris Krajnc, certificiran etični heker, specializiran za izvajanje zunanjih in notranjih varnostnih pregledov ter tehnik socialnega inženiringa, ki tako skrbi za večjo ozaveščenost o pomenu kibernetske varnosti v slovenskih podjetjih in organizacijah tako v IT kot v OT okoljih.

Boris se zadnjih 15 let ukvarja z informacijsko-komunikacijskimi tehnologijami. Začel je na področju implementacije mrežne opreme (stikala, požarne pregrade, brezžična oprema) ter se nato specializiral za pripravo rešitev posameznih globalnih tehnoloških ponudnikov, kar potrjuje s številnimi strokovnimi certifikati. V zadnjih letih se vse bolj posveča kibernetski varnosti.

15 % – 20 % uporabnikov še vedno podleže kontroliranim ‘phishing’ testom

“Kibernetske grožnje se razvijajo, zato je treba varnostne preglede v IT kot OT okolju opravljati redno”, je pojasnil Boris Krajnc video intervjuju. Spregovoril je tudi o trenutnem stanju kibernetske varnosti v slovenskih podjetjih, kje so najbolj ranljiva in kaj jih po izvedenem pregledu najbolj zanima oz. preseneti. Prav tako pojasni, zakaj se vse več govori o varnosti v OT okoljih in v čem se ta razlikuje od IT varnosti.

Konferenca Infosek 2018 s poudarkom na varnosti industrijskih okoljih

Boris bo v predavanju z naslovom Če se cepimo proti virusom, zakaj ne pregledamo našega IT in OT okolja? predstavil postopke etičnega hekanja v IT in OT (operational technologies) okolju. Opisal bo in praktično prikazal orodja, s katerimi izvaja varnostne preglede omrežij in spletnih strani. Zaradi vse večje povezljivosti IT in OT okolja, ki je še posebej ranljivo in tako še dodatno zanimivo za hekerje, se bo osredotočili tudi na zmanjševanje varnostnih tveganj v industrijskih okoljih.

 

Pridružite se nam v Novi Gorici, kjer bomo skupaj razpravljali o pomembnosti informacijske varnosti in upravljanja tveganj.

 

Če še nimate svoje vstopnice, si jo lahko zagotovite na uradni stani konference, kjer najdete podroben program kot tudi spremljevalno dogajanje.