Ohranjanje delovanja sistemov je ključno za varnost in razpoložljivost OT okolju. V primeru prekinitve v energetskem sektorju, npr. v elektrarni, sta ogrožena javna in okoljska varnost, ki se kaže v izpadu dobave električnega toka. Prav tako je kritičen izpad proizvodnje v tovarni ali oskrbi s pitno vodo. Kako torej zavarovati industrijske kontrolne sisteme in hkrati zagotoviti nemoteno delovanje?

 

OT omrežja so ranljiva, ker so izpostavljena različnim nevarnostim. Naprave in sistemi temeljijo na starih operacijskih sistemih, ki ne dopuščajo namestitev sodobnih zaščit. Izpostavljeni so notranjim, kot tudi zunanjim grožnjam (vzdrževalci sistemov), ki so nenamerne. V porastu pa so tudi namerne zunanje grožnje s strani organiziranega kriminala in tujih držav.

 

Celovito zagotavljanje varnosti v OT okoljih

 

Dejstvo, da so OT omrežja ranljiva, nas vzpodbudi k razmišljanju, kako jih bomo zaščitili in hkrati ohranili njihovo delovanje.

 

Zato vabljeni, da prisluhnete našemu varnostnemu strokovnjaku Janku Kersniku, ki bo v predavanju z naslovom Prilagodljiva kibernetska varnost za OT  prikazal, kako poskrbimo za zaščito kritičnih sistemov in se izognemo poslovni škodi in/ali izgubi zaupanja strank.

 

O čem bomo govorili

  • Kako z ustrezno segmentacijo omrežja zagotoviti prilagodljivo kibernetsko varnost za OT
  • Kako vzpostaviti primerno kontrolo na prehodu med segmenti, ki jo lahko zagotovimo s pomočjo Trend Micro TXOne požarnih pregrad
  • Predstavitev Trend Micro TXOne ODC upravljalske konzole

 

Predavanje je brezplačno, namenjeno končnim strankam, svojo udeležbo potrdite preko spletnega obrazca.

 

Lepo vabljeni!