Sekcija za kibernetsko varnosti, ki deluje v okviru Združenja za informatiko in telekomunikacije pri GZS vabi v sredo, 29. marca 2023 na dogodek Ženske v kibernetski varnosti – trendi, priložnosti in aktualni izzivi.

 

Dogodek se bo pričel ob 12:30 z nagovorom Kristine Batistič, Smart Com inženirke za informacijsko varnost, ki je specializirana za področje varnostnih pregledov, pregledov skladnosti in oblačne varnosti.

 

Kristina Batistič - Smart Com inženirka za informacijsko varnostNobena skrivnost ni, da ima Slovenija poleg številnih odličnih športnic, tudi odlične znanstvenice, podjetnice in strokovnjakinje. Njihovi rezultati kažejo, da so pri svojem delu zelo uspešne, zato je tudi namen dogodka predstaviti inspirativne zgodbe žensk, ki delujejo na področju kibernetske varnosti.

 

Zakaj dogodek: Ženske v kibernetski varnosti?

Celotna IKT industrija se sooča s pomanjkanjem usposobljenega kadra in tu področje kibernetske varnosti ni nobena izjema. Delež žensk, ki delujejo na področju kibernetske varnosti je izredno nizek, kar pomeni, da je ostaja ogromno neizkoriščenih priložnosti.

 

Na dogodku Ženske v kibernetski varnosti bodo predavateljice, ki delujejo na področju kibernetske varnosti, predstavile aktualne teme na tem področju, svoje lastne izkušnje pri vodenju projektov, mednarodne pobude ter številne dobre prakse.

 

Raznolikost v perspektivah, vodenju in izkušnjah na področju kibernetske varnosti, je še kako pomembna. Različne perspektive, ki jih prinašajo ženske, lahko vodijo tudi do boljših poslovnih odločitev in močnejših varnostnih protokolov.

 

Organizator želi z dogodkom doseči, da v podjetjih in ustanovah spodbudijo aktivnosti za večje vključevanje žensk v poklice kibernetske varnosti. Prav tak želijo spodbuditi ženske, da se odločajo za karierno pot v poklicih kibernetske varnosti.

 

Program in prijava

Pridružite se ženskam v kibernetski varnosti, na GZS v dvorani A, v sredo, 29. marca 2023 med 12:30 in 15:30 in spoznajte aktualne trende, priložnosti in izzive s področja kibernetske varnosti.

 

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna je le predhodna prijava na spletni strani organizatorja >>