23. Tehnološka konferenca Smart Com

Zlivanje tehnologij in znanj za povečanje učinkovitosti

00
Dni
00
Ur
00
Minut
00
Sekund

UVELJAVLJEN IKT DOGODEK O KONFERENCI

Strokovni dogodek s 23-letno tradicijo prinaša najnovejše napredne pristope, ki bodo v prihodnjem letu krojili svet omrežnih tehnologij, kibernetske varnosti in poslovno kritičnih sistemov.

Dogodek je brezplačen, saj želimo deliti znanje, vzpodbujati strokovno razpravo ter izmenjavo različnih mnenj ter pokazati, kako lahko informacijsko-komunikacijske tehnologije podpirajo poslovno rast.

TRENDI

Prinaša koncepte, razvojne usmeritve in najsodobnejše rešitve iz industrije, ki bodo v kratkem korenito spremenili način dela in s katerimi se lahko odzivate na spremembe, ki jih prinaša sodobno poslovno okolje.

1

TEMATIKE

Skozi strokovno poglobljena predavanja razdeljena v tri vzporedne programske sklope skrbi za prenos znanja ter vzpodbuja proaktivno delovanje ter osebni in profesionalni napredek.

2

MREŽENJE

Združuje IT strokovnjake, podobno misleče, kolege iz stroke, kjer se rodijo nove ideje, koristni in uporabni nasveti, ki jih lahko takoj implementirate pri svojem vsakodnevnem delu.

3

NAGRADE

Vedno zanimivo in pestro spremljevalno dogajanje postreže z navdihujočimi zgodbami ter uporabnimi nagradami, ki ne pustijo hladnega nobenega tehnološkega navdušenca.

4

GOVORCI

Vrhunske taktike in strategije za obvladovanje IKT so letos delili

dr. Uroš Svete

Vršilec dolžnosti direktorja, Urad vlade RS za informacijsko varnost

Peter Ceferin

CTO, strokovnjak za IKT sisteme v infrastrukturnih podjetjih

Janko Kersnik

Vodja tehničnih rešitev s področja omrežne varnosti

Žiga Perko

Strokovnjak za omrežne tehnologije in rešitve

Matjaž Katarinčič

Vodja tehnološkega področja kibernetska varnost

Boris Krajnc

Etični heker in strokovnjak za kibernetsko varnost

Igor Štih

Vodja tehničnih rešitev

Žiga Špiček

Strokovnjak za kibernetsko varnost

Brane Zupan

Razvojni inženir

Nejc Slabe

Inženir

Klaus Samardžić

Vodilni inženir

Damjan Rajh

Vodilni inženir

Sergio Leoni

Regional Sales Director

Sławomir Karaś

Senior Partner System Engineer

Igor Sikorski

Regional Sales Manager CEE

Emre Kurtman

Senior Systems Engineer

Pawel Kocimowski

Senior Systems Engineer

Program konference

Za vas smo ponovno pripravili skrbno izbrane vsebine.

TRENDI, KONCEPTI, REŠITVE Posnetki predavanj

23. izvedba konference je bila zopet posebna. V živo smo izvedli ključna predavanja - vodilno, vabljeno in aktualne tehnološke trende. Za vse, ki se nam niste uspeli pridružiti v živo, so na voljo posnetki predavanj.

10:00 - 10:30

Registracija udeležencev

Prihod, registracija in priložnost za kavo ☕

10:30 - 10:40

Uvodni pozdrav

Uvodni pozdrav in nagovor tehničnega direktorja ter programskega vodje konference

speaker-1

Peter Ceferin

10:40 - 10:50

Vodilno predavanje

speaker-1

Rajko Novak

10:50 - 11:10

Izzivi globalnih kibernetskih groženj pri zagotavljanju informacijske varnosti

Prisluhnite predavanju

speaker-1

dr. Uroš Svete

11:10 - 11:30

Načrtovanje mehanizmov kibernetske varnosti v OT

Procesni sistemi (OT) v kritični infrastrukturi so čedalje bolj izpostavljeni kibernetskim grožnjam, ki postajajo vse bolj specializirane za OT okolja. Odpornost nanje pa je v OT sistemih zaradi zgodovinskih razlogov precej nižja napram IT sistemom, kamor je bila v zadnjih letih usmerjena večina naporov za povečanje varnosti. Zato je potrebno vzpostavljati mehanizme, ki omogočajo vidljivost in zaznavanje kakršnihkoli odstopanj, groženj in incidentov v OT sistemih v realnem času. Njihovo načrtovanje mora biti enotno z vidika arhitekture, topologije OT sistema in funkcionalnosti t. i. OT ADS (anomaly detection) sistemov, ki zagotovijo vidljivost in zaznavanje do aplikacijske ravni sistemov v OT okoljih.

Prisluhnite predavanju

speaker-1

Peter Ceferin

11:30 - 11:50

Zakaj je tehnologija XDR drugačna od SIEM in EDR?

Za pregled varnostnih dogodkov se uporablja SIEM in ponekod tudi EDR (Endpoint Detection ad Response). Sposobna sta zbirati posamezne alarme, nimata pa celovite slike napada. XDR (Extended Detection and Response) je sposoben zajeti in spremljati vse dogodke in aktivnosti ter s pomočjo tako zbranih podatkov ustvariti celovito sliko dogajanja v omrežju. Le-ta je predstavljena v MITRE ATT&CK formatu, ki varnostnim inženirjem in analitikom omogoča hitrejši in natančnejši odziv.

Prisluhnite predavanju

speaker-1

Janko Kersnik

11:50 - 12:10

Podatkovni centri in novi pristopi pri upravljanju večoblačne infrastrukture

Meje med privatno in javno oblačno infrastrukturo izginjajo. Rešitev je hibridni računalniški oblak, ki ima enotni upravljavski sistem, zagotavlja visok nivo varnosti in prenosljivosti aplikacij.

Prisluhnite predavanju

speaker-1

Žiga Perko

12:10 - 13:30

Zaključek s pogostitvijo

Izmenjava izkušenj in žrebanje nagrad 🎁

TRI PROGRAMSKE LINIJE Prenesi posnetke predavanj

Prisluhnite domačim in vabljenim tujim strokovnjakov ter spoznajte, v katero smer gredo tehnološki trendi s posameznega področja.

Na voljo kot posnetek

Storitve upravljanja za okrepitev kibernetske varnosti

Dandanes se vsako podjetje, ki stremi k zmanjšanju informacijsko varnostnih tveganj, hitro znajde na točki, ko ne ve, kako bi ukrepalo, zlasti v bolj zapletenih situacijah. Vsekakor je to odvisno, na kateri točki zrelostnega modela se organizacija nahaja in pa od tehnologije, s katero podjetje razpolaga, procesi ter na koncu tudi znanjem zaposlenih. Na predavanju bomo govorili o storitvah, deloma postopkih, ki jih lahko Smart Com kot partner opravlja namesto vas.

Prisluhnite predavanju

speaker-1

Matjaž Katarinčič

Na voljo kot posnetek

On the Road to SASE – Juniper Threat Aware Network

Secure Access Service Edge (SASE) is the threat-aware network for the cloud era. As the security and the network converge and applications move to the cloud, it’s critical for IT teams to use all connection points on the network to protect against attacks, while providing quick access to services from anywhere. During the session we will discuss Juniper vision and the security portfolio evolution related to SASE and on-premises scenarios.

Prisluhnite predavanju

speaker-1

Sławomir Karaś

Na voljo kot posnetek

Sledenje in kibernetska zaščita pri uvedbi oblačnih storitev

Delež oblačnih storitev se skokovito povečuje, kar prinaša tako prednosti kot slabosti. Med prednosti štejemo prilagodljivost, stroškovno učinkovitost, dostopnost. Ko govorimo o slabostih kot je odvisnost od omrežja, lokacije strežnikov je najbolj na udaru varnost oblačnih storitev, predvsem z vidika varovanja podatkov (uporabnikov). Bistveno je, da se osredotočimo na pravočasno preprečevanje in odkrivanje incidentov v oblačnih storitvah.

Prisluhnite predavanju

speaker-1

Žiga Špiček

Na voljo kot posnetek

Cross-Platform Cyberdefence in realtime

Prisluhnite predavanju

speaker-1

Daniel Vollmer

Na voljo kot posnetek

Varnostne grožnje na ravni elektroenergetskih RTP postaj in kako se zaščititi

Pomembnost varovanja dostopov do komunikacijskih poti v okoljih kritične infrastrukture je potrebno umestiti na najvišji nivo. Hekerji bi namreč lahko z uporabo socialnega inženiringa ali drugega vektorja napada prevzeli nadzor nad najbolj kritičnimi procesi, ki so žal zaenkrat še zelo slabo varovani. V predavanju bo predstavljen primer prevzema nadzora protokolov MODBUS in IEC 60870-5-104, ter kako se ustrezno zaščititi pred tovrstnimi napadi.

Prisluhnite predavanju

speaker-1

Boris Krajnc

Na voljo kot posnetek

Road to Infinite Enterprise

Prisluhnite predavanju

speaker-1

Emre Kurtman

Na voljo kot posnetek

Tehnologija matričja v IKT omrežjih kritične infrastrukture

Tako kot v poslovnih omrežjih je potrebno tudi v procesnih sistemih v kritični infrastrukturi poskrbeti za nemoteno, varno ter prilagodljivo delovanje vseh storitev. Vse večjemu številu priključenih naprav v procesnih okoljih, katerim je potrebno zagotoviti možnost komuniciranja do različnih sistemov, mora slediti tudi IKT omrežje. Omrežja, grajena na osnovi matričja, so odlična izbira, saj zagotavljajo funkcionalnosti, ki postajajo v tem segmentu nepogrešljive. Tako z vidika varnosti, fleksibilnosti kot upravljanja, postajajo matrična omrežja standard tudi v okoljih kritične infrastrukture.

Prisluhnite predavanju

speaker-1

Igor Štih

Na voljo kot posnetek

A short Overview of the "real world" about Visibility and Real-time Security in OT and IoT environments.

Prisluhnite predavanju

speaker-1

Sergio Leoni

Na voljo kot posnetek

Proaktivna zaščita v OT okoljih

Povezovanje industrijskih sistemov v poslovno okolje prinaša nova varnostna tveganja, sploh ker nekateri industrijski sistemi vključujejo starejše (legacy) sisteme in neposodobljene naprave, ki so zelo ranljive na sodobne varnostne grožnje. Zaradi tega je pred združitvijo industrijskih in poslovnih procesov potrebno okrepiti varnostne mehanizme, saj so posledice nedelovanja posameznih sklopov ali celotnega industrijskega okolja in s tem kritičnih sistemov za podjetje lahko katastrofalne."

Prisluhnite predavanju

speaker-1

Damjan Rajh

Na voljo kot posnetek

Z novimi pristopi nad kompleksnost avtomatizacije IKT okolij

Avtomatizacija informacijsko komunikacijske infrastrukture predstavlja kompleksen problem, ki smo se ga v Smart Com-u lotili z novimi pristopi in novimi tehnologijami. Modularno, dogodkovno zasnovana platforma s skupnim podatkovnim vodilom zagotavlja prilagodljivost in skalabilnost, ki je ostala orodja avtomatizacije ne morejo doseč. Trenutno platforma omogoča inicialno konfiguracijo in nadgradnjo naprav, s čimer zagotavljamo kvalitetnejše storitve. V pripravi so novi moduli, ki bodo omogočali avtomatski zajem komunikacijske infrastrukture in izvajanje ponavljajočih se nalog, kar pomeni razbremenitev sistemskih administratorjev. Predstavljen bo modul avtomatizacije vodenja VLAN omrežij zasnovanem po Declarative Configuration Management konceptih.

Prisluhnite predavanju

speaker-1

Brane Zupan

speaker-2

Nejc Slabe

Na voljo kot posnetek

Modern, software based Data Center design with Nutanix

Prisluhnite predavanju

speaker-1

Igor Sikorski

Na voljo kot posnetek

Lokacijske storitve znotraj objektov in Wi-Fi

Informacija o lokaciji je postala bistven del novih informacijskih storitev. Gartner v analizi panoge lokacijske storitve znotraj objektov predvideva hitro rast. Od treh najbolj uporabljenih storitev v sklopu lokacijskih storitev znotraj objektov, ki slonijo na znani informaciji o lokaciji – vidnost sredstev, določanje poti in odziv uporabnika ter vključenost uporabnikov – je slednja najbolj inovativna. Pri večini tehnoloških sistemov potrebujete 'beacon' oz. javljalnik za zagotavljanje lokacijskih storitev znotraj objektov. Če se s pametnim telefonom nahajate v bližini javljalnika, na katerem je aktivirana aplikacija, vam lahko posreduje najnovejše informacije povezane s konkretno lokacijo npr. znotraj letališča, bolnišnice, trgovine... Inovativne tehnološke rešitve omogočajo postavitev Wi-Fi sistemov, ki zagotavljajo storitve vključenosti uporabnikov brez uporabe javljalnika. Kako to dosežejo, boste izvedeli v predavanju.

Prisluhnite predavanju

speaker-1

Klaus Samardžić

Na voljo kot posnetek

Apstra: efficiency in the DC

The presentation explains how the Apstra software can be used in datacenter environments to provide an intent-based layer for the EVPN-based deployment.

Prisluhnite predavanju

speaker-1

Pawel Kocimowski

LOKACIJA Four Points by Sheraton Ljubljana Mons

Pot za Brdom 4,
1000 Ljubljana

Vsem udeležencem je na voljo brezplačno parkirišče!

Najnovejše novice

Galerija

Poglejte si nekaj utrinkov iz 23. Tehnološke konference.

Partnerji konference

Ponosni smo, da sodelujemo z vodilnimi podjetji v panogi. Z njihovo podporo lahko ustvarimo izjemno konferenčno izkušnjo

Medijski sponzorji

GET EXPERIENCE

Shift your perspective on digital business

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Organizator konference

Niste našli vseh informacij? Tu smo za vas.