16. 9. 2021 | 23. Tehnološka konferenca Smart Com

Zlivanje tehnologij in znanj za povečanje učinkovitosti

00
Dni
00
Ur
00
Minut
00
Sekund

UVELJAVLJEN IKT DOGODEK O KONFERENCI

Strokovni dogodek s 23-letno tradicijo prinaša najnovejše napredne pristope, ki bodo v prihodnjem letu krojili svet omrežnih tehnologij, kibernetske varnosti in poslovno kritičnih sistemov.

Dogodek je brezplačen, saj želimo deliti znanje, vzpodbujati strokovno razpravo ter izmenjavo različnih mnenj ter pokazati, kako lahko informacijsko-komunikacijske tehnologije podpirajo poslovno rast.

TRENDI

Prinaša koncepte, razvojne usmeritve in najsodobnejše rešitve iz industrije, ki bodo v kratkem korenito spremenili način dela in s katerimi se lahko odzivate na spremembe, ki jih prinaša sodobno poslovno okolje.

1

TEMATIKE

Skozi strokovno poglobljena predavanja razdeljena v tri vzporedne programske sklope skrbi za prenos znanja ter vzpodbuja proaktivno delovanje ter osebni in profesionalni napredek.

2

MREŽENJE

Združuje IT strokovnjake, podobno misleče, kolege iz stroke, kjer se rodijo nove ideje, koristni in uporabni nasveti, ki jih lahko takoj implementirate pri svojem vsakodnevnem delu.

3

NAGRADE

Vedno zanimivo in pestro spremljevalno dogajanje postreže z navdihujočimi zgodbami ter uporabnimi nagradami, ki ne pustijo hladnega nobenega tehnološkega navdušenca.

4

GOVORCI

Vrhunske taktike in strategije za obvladovanje IKT bodo z vami letos delili

Peter Ceferin

CTO, strokovnjak za IKT sisteme v infrastrukturnih podjetjih

Janko Kersnik

Vodja tehničnih rešitev s področja omrežne varnosti

Žiga Perko

Strokovnjak za omrežne tehnologije in rešitve

Matjaž Katarinčič

Vodja tehnološkega področja kibernetska varnost

Boris Krajnc

Etični heker in strokovnjak za kibernetsko varnost

Žiga Špiček

Strokovnjak za kibernetsko varnost

Igor Štih

Vodja tehničnih rešitev

Brane Zupan

Razvojni inženir

Nejc Slabe

Inženir

Klaus Samardžić

Vodilni inženir

Program konference

Za vas smo ponovno pripravili skrbno izbrane vsebine.

PRIDRUŽITE SE NAM V živo, 16. 9. 2021

Letošnja izvedba konference bo zopet posebna. V živo boste lahko prisluhnili ključnim predavanjem - vodilnemu, vabljenemu in dobrim praksam - ter si s Smart Com strokovnjaki in kolegi iz stroke izmenjali poglede na aktualne teme s področja varnosti in omrežij.

10:00 - 10:30

Registracija udeležencev

Prihod, registracija in priložnost za kavo ☕

10:30 - 10:40

Uvodni pozdrav

Uvodni pozdrav in nagovor tehničnega direktorja ter programskega vodje konference

speaker-1

Peter Ceferin

10:40 - 10:50

Vodilno predavanje

speaker-1

Rajko Novak

10:50 - 11:10

Vabljeno predavanje

speaker-1

Razkrijemo kmalu

11:10 - 11:30

Primer dobre prakse

Predstavitev primera dobre prakse pri uvajanju rešitev za kibernetsko varnost

speaker-1

Razkrijemo kmalu

11:30 - 11:50

Primer dobre prakse

Predstavitev primera dobre prakse pri uvajanju rešitev za poslovno kritične sisteme

speaker-1

Razkrijemo kmalu

11:50 - 12:10

Primer dobre prakse

Predstavitev primera dobre prakse pri uvajanju rešitev za sodobna poslovna omrežja

speaker-1

Razkrijemo kmalu

12:10 - 13:30

Zaključek s pogostitvijo

Izmenjava izkušenj in žrebanje nagrad 🎁

TRI PROGRAMSKE LINIJE Na voljo kot posnetek

Ostalim predavanjem domačih in vabljenih tujih strokovnjakov boste lahko prisluhnili že pred samo izvedbo v živo. Vsa vprašanja, ki se vam bodo med ogledom porajala, pa boste lahko našim strokovnjakom zastavili na sami konferenci.

Na voljo kot posnetek

Zakaj je tehnologija XDR drugačna od SIEM in EDR?

Za pregled varnostnih dogodkov se uporablja SIEM in ponekod tudi EDR (Endpoint Detection ad Response). Sposobna sta zbirati posamezne alarme, nimata pa celovite slike napada. XDR (Extended Detection and Response) je sposoben zajeti in spremljati vse dogodke in aktivnosti ter s pomočjo tako zbranih podatkov ustvariti celovito sliko dogajanja v omrežju. Le-ta je predstavljena v MITRE ATT&CK formatu, ki varnostnim inženirjem in analitikom omogoča hitrejši in natančnejši odziv.

speaker-1

Janko Kersnik

Na voljo kot posnetek

Storitve upravljanja za okrepitev kibernetske varnosti

Dandanes se vsako podjetje, ki stremi k zmanjšanju informacijsko varnostnih tveganj, hitro znajde na točki, ko ne ve, kako bi ukrepalo, zlasti v bolj zapletenih situacijah. Vsekakor je to odvisno, na kateri točki zrelostnega modela se organizacija nahaja in pa od tehnologije, s katero podjetje razpolaga, procesi ter na koncu tudi znanjem zaposlenih. Na predavanju bomo govorili o storitvah, deloma postopkih, ki jih lahko Smart Com kot partner opravlja namesto vas.

speaker-1

Matjaž Katarinčič

Na voljo kot posnetek

Partnersko predavanje Juniper Networks

speaker-1

Razkrijemo kmalu

Na voljo kot posnetek

Sledenje in kibernetska zaščita pri uvedbi oblačnih storitev

Delež oblačnih storitev se skokovito povečuje, kar prinaša tako prednosti kot slabosti. Med prednosti štejemo prilagodljivost, stroškovno učinkovitost, dostopnost. Ko govorimo o slabostih kot je odvisnost od omrežja, lokacije strežnikov je najbolj na udaru varnost oblačnih storitev, predvsem z vidika varovanja podatkov (uporabnikov). Bistveno je, da se osredotočimo na pravočasno preprečevanje in odkrivanje incidentov v oblačnih storitvah.

speaker-1

Žiga Špiček

Na voljo kot posnetek

Partnersko predavanje Vectra

speaker-1

Razkrijemo kmalu

Na voljo kot posnetek

Načrtovanje mehanizmov kibernetske varnosti v OT

Procesni sistemi (OT) v kritični infrastrukturi so čedalje bolj izpostavljeni kibernetskim grožnjam, ki postajajo vse bolj specializirane za OT okolja. Odpornost nanje pa je v OT sistemih zaradi zgodovinskih razlogov precej nižja napram IT sistemom, kamor je bila v zadnjih letih usmerjena večina naporov za povečanje varnosti. Zato je potrebno vzpostavljati mehanizme, ki omogočajo vidljivost in zaznavanje kakršnihkoli odstopanj, groženj in incidentov v OT sistemih v realnem času. Njihovo načrtovanje mora biti enotno z vidika arhitekture, topologije OT sistema in funkcionalnosti t. i. OT ADS (anomaly detection) sistemov, ki zagotovijo vidljivost in zaznavanje do aplikacijske ravni sistemov v OT okoljih.

speaker-1

Peter Ceferin

Na voljo kot posnetek

Varnostne grožnje na ravni elektroenergetskih RTP postaj in kako se zaščititi

Pomembnost varovanja dostopov do komunikacijskih poti v okoljih kritične infrastrukture je potrebno umestiti na najvišji nivo. Hekerji bi namreč lahko z uporabo socialnega inženiringa ali drugega vektorja napada prevzeli nadzor nad najbolj kritičnimi procesi, ki so žal zaenkrat še zelo slabo varovani. V predavanju bo predstavljen primer prevzema nadzora protokolov MODBUS in IEC 60870-5-104, ter kako se ustrezno zaščititi pred tovrstnimi napadi.

speaker-1

Boris Krajnc

Na voljo kot posnetek

Partnersko predavanje Extreme Networks

speaker-1

Razkrijemo kmalu

Na voljo kot posnetek

Tehnologija matričja v IKT omrežjih kritične infrastrukture

Tako kot v poslovnih omrežjih je potrebno tudi v procesnih sistemih v kritični infrastrukturi poskrbeti za nemoteno, varno ter prilagodljivo delovanje vseh storitev. Vse večjemu številu priključenih naprav v procesnih okoljih, katerim je potrebno zagotoviti možnost komuniciranja do različnih sistemov, mora slediti tudi IKT omrežje. Omrežja, grajena na osnovi matričja, so odlična izbira, saj zagotavljajo funkcionalnosti, ki postajajo v tem segmentu nepogrešljive. Tako z vidika varnosti, fleksibilnosti kot upravljanja, postajajo matrična omrežja standard tudi v okoljih kritične infrastrukture.

speaker-1

Igor Štih

Na voljo kot posnetek

Partnersko predavanje Nozomi Networks

speaker-1

Razkrijemo kmalu

Na voljo kot posnetek

Podatkovni centri in novi pristopi pri upravljanju večoblačne infrastrukture

speaker-1

Žiga Perko

Na voljo kot posnetek

Z novimi pristopi nad kompleksnost avtomatizacije IKT okolij

Avtomatizacija informacijsko komunikacijske infrastrukture predstavlja kompleksen problem, ki smo se ga v Smart Com-u lotili z novimi pristopi in novimi tehnologijami. Modularno, dogodkovno zasnovana platforma s skupnim podatkovnim vodilom zagotavlja prilagodljivost in skalabilnost, ki je ostala orodja avtomatizacije ne morejo doseč. Trenutno platforma omogoča inicialno konfiguracijo in nadgradnjo naprav, s čimer zagotavljamo kvalitetnejše storitve. V pripravi so novi moduli, ki bodo omogočali avtomatski zajem komunikacijske infrastrukture in izvajanje ponavljajočih se nalog, kar pomeni razbremenitev sistemskih administratorjev.

speaker-1

Brane Zupan

speaker-2

Nejc Slabe

Na voljo kot posnetek

Partnersko predavanje Nutanix

speaker-1

Razkrijemo kmalu

Na voljo kot posnetek

Lokacijske storitve znotraj objektov in Wi-Fi

Informacija o lokaciji je postala bistven del novih informacijskih storitev. Gartner v analizi panoge lokacijske storitve znotraj objektov predvideva hitro rast. Od treh najbolj uporabljenih storitev v sklopu lokacijskih storitev znotraj objektov, ki slonijo na znani informaciji o lokaciji – vidnost sredstev, določanje poti in odziv uporabnika ter vključenost uporabnikov – je slednja najbolj inovativna. Pri večini tehnoloških sistemov potrebujete 'beacon' oz. javljalnik za zagotavljanje lokacijskih storitev znotraj objektov. Če se s pametnim telefonom nahajate v bližini javljalnika, na katerem je aktivirana aplikacija, vam lahko posreduje najnovejše informacije povezane s konkretno lokacijo npr. znotraj letališča, bolnišnice, trgovine... Inovativne tehnološke rešitve omogočajo postavitev Wi-Fi sistemov, ki zagotavljajo storitve vključenosti uporabnikov brez uporabe javljalnika. Kako to dosežejo, boste izvedeli v predavanju.

speaker-1

Klaus Samardžić

Na voljo kot posnetek

Partnersko predavanje Juniper Networks

speaker-1

Razkrijemo kmalu

LOKACIJA Four Points by Sheraton Ljubljana Mons

Pot za Brdom 4,
1000 Ljubljana

Vsem udeležencem je na voljo brezplačno parkirišče!

Najnovejše novice

https://www.smart-com.si/teh-konf/author/tkscadmin/

West Elm Exhibz light

There’s such a thing as “too much information”, especially for the companies scaling out their sales

https://www.smart-com.si/teh-konf/author/tkscadmin/

New Digital Man beast

There’s such a thing as “too much information”, especially for the companies scaling out their sales

https://www.smart-com.si/teh-konf/author/tkscadmin/

Met Gala planner to

There’s such a thing as “too much information”, especially for the companies scaling out their sales

Galerija

Lorem ipsum

Partnerji konference

Ponosni smo, da sodelujemo z vodilnimi podjetji v panogi. Z njihovo podporo lahko ustvarimo izjemno konferenčno izkušnjo

Medijski sponzorji

GET EXPERIENCE

Shift your perspective on digital business

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Organizator konference

Niste našli vseh informacij? Tu smo za vas.