EESTech Challenge je mednarodno študentsko tekmovanje, ki ga organizira evropsko društvo študentov elektrotehnike in računalništva EESTEC in bo na regijskem nivoju potekalo med 27. in 28. marcem 2021 ONLINE na platformah Zoom in Discord.

 

Heckathon je tekmovanje, kjer se študenti, razdeljeni v skupine po 3, pomerijo v reševanju konkretnih nalog, s katerimi se inženirji srečujejo v resničnem življenju. Cilj tekmovanja je, da študenti v omejenem času (24 ur) ustvarijo delujočo ter čim bolj in/ali inovativnejšo rešitev na zadani izziv. Ob reševanju izzivov študentje pridobijo nova tehnična znanja in se hkrati naučijo ekipnega sodelovanja ter učinkovejše organizacije časa.

 

Kako bo Heckathon potekal letos?

EESTech Challenge 2021 je heckathon, usmerjen v kreativne inovacije na področju kibernetske varnosti. Dogodek organizira Društvo študentov elektrotehnike in računalništva EESTECH s pomočjo in podporo podjetij in fakultet.

 

Smart Com izziv

Cyber_Heckathon_izziv_Smart_ComKot že omenjeno, je tema letošnjega EESTech Challenge KIBERNETSKA VARNOST.

 

Če si študent in gresta tudi pri tvojem razmišljanju omrežja in kibernetska varnost z roko v roki in približno veš katere aplikacije in orodja se najpogosteje uporabljajo pri preverjanju in zagotavljanju kibernetske varnosti, je Smart Com izziv kot naročen zate.

 

Tako kot leto poprej, tudi letošnji izziv pripravljajo Smart Com etični hekerji in strokovnjaki za kibernetsko varnost, vendar tokrat v sklopu EESTech Challenge 2021.

 

Izziv je sestavljen iz 5 nivojev, ti pa so sestavljeni iz različnih korakov in postopkov, ki so tudi različno točkovani. Glavni cilj celotnega izziva je: najti privilegirana gesla za dva strežnika in dokumentirati/predstaviti postopke, s katerimi ste prišli do rešitve. Zmaga tista ekipa, ki prva pride do cilja in zbere največ točk.

 

Zmagovalna ekipa bo prejela 3x komplet Raspberry Pi 400.

 

Komplet glavne nagrade sestavlja: Raspberry Pi 400 tipkovnica (enota), USB-C napajalnik, micro HDMI kabel, miška, Micro SD kartica, Raspberry vodič za začetnike.

 

Izberi Smart Com izziv, povabi prijatelje, izkoristi svoja znanja in se poteguj za glavo nagrado, saj #skupajjebolje

 

Najbolj zagretim udeležencem Smart Com izziva ponujamo tudi možnost nadaljnjega sodelovanja.

 

Tudi za ostale udeležence Smart Com izziva bo poskrbljeno, saj imamo kar nekaj tolažilnih praktičnih nagrad.

 

Kako se lahko prijaviš?

Če imaš status študenta, se lahko prijaviš na organizatorjevi spletni strani, kjer najdeš tudi podrobnejše informacije o samem dogodku, izzivu in prijavi.

 

https://ec.eestec-lj.org/