Optisis
dsc
Beenius
ZAPRI+

SmartNIM

Rešitev za nadzor omrežja na več lokacijah

Na osnovi večletnih izkušenj reševanja najbolj zahrbtnih problemov v komunikacijskih omrežjih je Smart Com razvil SmartNIM, ki omogoča vpogled v delovanje razpršenih omrežij.

Z rešitvijo SmartNIM izvajate kontinuirano kontrolo omrežja, kar vam omogoča ne le alarmiranje in poznavanje kakovosti omrežja in omrežnih storitev v vsakem trenutku, pač pa tudi njihovo obnašanje skozi čas.

checklist

Višja zanesljivost

Hitreje odkrijte in odpravite kompleksne težave na omrežju in omrežnih storitvah (DNS, DHCP, NTP, Radius,…).
zmanjsanje_stroskovv

Cenovna učinkovitost

Vsak izpad delovanja predstavlja strošek, najbolj pa izpad, ki onemogoči delo večjega števila uporabnikov.
izboljsave

Višja produktivnost uporabnikov

Stalen dostop do infrastrukturnih virov omogoča neprekinjeno delo in večje zadovoljstvo uporabnikov.

Če vaše poslovanje temelji na "IP-ju" morate nadzorovati kakovost omrežnih storitev

Kakovost informacijskih storitev, na katerih temelji poslovanje podjetja, je neposredno odvisna od delovanja komunikacijskega omrežja:

  • izguba povezljivosti v svetovni splet,
  • nezanesljive povezave med poslovnimi enotami,
  • slabi odzivni časi ključnih poslovnih aplikacij,
  • pregled kakovosti storitev ponudnika komunikacijskih storitev.

Zato je za celovit nadzor kakovosti storitev v IP omrežjih izrednega pomena kontinuirano izvajanje kontrole omrežja, kar lahko izvajamo z vpeljavo rešitve SmartNIM.

Rešitev za spremljanje omrežne infrastrukture

Sistem SmartNIM (ang. Network Infrastructure Monitoring – spremljanje omrežne infrastrukture) predstavlja rešitev, ki omogoča aktivni 24/7 nadzor omrežne infrastrukture, ki nudi podporo delovanju IT storitev.

Sistem sestavljata dva funkcionalna sklopa: aktivne SmartNIM sonde ter SmartSNO centralni podatkovni, poročilni in predstavnostni sistem.

SmartNIM sonde so nameščene na vitalna / ključna mesta v omrežju, kjer izvajajo aktivno spremljanje omrežne infrastrukture, tako parametre povezljivosti (izguba paketov, obhodni čas, podrhtavanje, pasovna širina, preverjanje MTU, …), kot omrežne storitve (DNS, DHCP, NTP, …).

Najpomembnejše podatke o zdravju vaše omrežne infrastrukture lahko spremljate preko nadzorne plošče SmartNIM ali pa jih povežete s SmartSNO-jem oziroma obstoječim sistemom za nadzor omrežja.

Ker znajo sonde oponašati uporabniško delovanje, boste potencialne težave zaznali, še preden bodo vplivale na delo uporabnikov.

Prikaži več
Skrij

Kako deluje rešitev SmartNIM?

newsletterr

Zaznajte težave, preden se z njimi soočijo uporabniki

Vzemite prihodnost omrežja v svoje roke. Vzpostavite rešitev SmartNIM in zaznajte težave še preden o njih izveste od uporabnikov.

Zakaj izbrati našo rešitev za nadzor omrežja?

Strokovnjaki

Naša ekipa ima na podlagi več letnih izkušenj z delom s strankami v različnih gospodarskih panogah, celovit pregled nad izzivi, ki se pojavljajo pri zagotavljanju kvalitetnih komunikacijskih storitev.

Lastni razvoj in raziskave

Vzpostavljeno imamo lastno razvojno skupino, ki razvija tehnološko napredne rešitve na podlagi zaznanih potreb in izzivov na trgu.

Preverjena rešitev

Rešitev SmartNIM, samostojno ali v povezavi z rešitvijo SmartSNO, uporabljajo naše stranke v Sloveniji za nadzor nad infrastrukturo IK.

Storitveni center

V okviru storitvenega centra nudimo redno vzdrževanje, nadgradnje in dopolnitve sistema ter strokovno svetovanje.

Sorodne vsebine

VPRAŠAJTE NAS
Arrow

Soglašam, da zaupane osebne podatke lahko hranite in uporabite za obveščanje o:

Vaše podatke bomo hranili in obdelovali za občasno posredovanje strokovnih vsebin in vabil na specializirane dogodke preko elektronske pošte. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Privolitev lahko kadarkoli prekličete, ob prejemu e-sporočila ali na e-naslov marketing@smart-com.si posredujete sporočilo z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo Smart Com prenehal pošiljati vsebine od katerih ste se odjavili.

Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Pravnih obvestilih.

x
Zapri obrazec
ZAPRI+