Optisis
dsc
Beenius
ZAPRI+

Varnost v industrijskem okolju

Vpeljite kibernetsko varnost v industrijska okolja

Porast vse večjih varnostnih tveganj v industrijskih okoljih odpira nova varnostna vprašanja v OT okoljih.

konvergenca

Konvergenca med IT in OT

varnostni incidenti

Specializirane varnostne grožnje

softwere

Zastarela programska oprema

lupa-precrtana

Pomanjkljiv vpogled in nadzor

Procesni sistemi so privlačna tarča

Z uvajanjem novih tehnologij avtomatizacije v industriji ter digitalizacijo procesov so „izolirana“ operativna okolja (OT) postala „odprta“ in ogrožena pred digitalno usmerjenimi napadalci.

Napadalci izkoriščajo ranljivosti starejših operacijskih sistemov in naprav, saj se varnostne posodobitve ne izvajajo redno. Zato je kibernetska varnost v OT okoljih kritičnega pomena.

Ranljiva industrijska okolja

null

Elektroenergetski sistem

null

Logistika in infrastruktura

null

Proizvodnja

null

Prehrambena industrija

null

Farmacija

null

Zdravstvo

4-dnevni tečaj: Kibernetska varnost ICS/OT/IoT okolij

4-dnevno specialistično izobraževanje, ki smo ga zasnovali na podlagi naših izkušenj in znanj, preko predavanj in praktičnih vaj s primeri iz posameznih gospodarskih sektorjev prinaša napredno poznavanje delovanja naprav, ki se nahajajo v industrijskih oz. procesnih okoljih (ICS/OT/IoT) in okoljih kritične infrastrukture.

Pod mentorstvom naših izkušenih strokovnjakov se boste poglobili v razumevanje kibernetske varnosti v teh okoljih, poznavanju varnostnih ranljivosti in kako učinkovito zaščititi okolje pred zlorabami in hekerskimi napadi za zagotavljanje neprekinjenega delovanja.

Varnostni pregled OT omrežja

Varnostni pregled procesnega (OT) omrežja v industriji in kritični infrastrukturi vam poda trenutno stanje na področju povezljivosti med IT in OT omrežjem, operacijskih sistemov (verzij…) in virusov ter poda pregled odprtosti PLC, RTU in SCADA sistemov.

Pred samim začetkom preglede se z vzdrževalci opravi poizvedbo glede morebitnih posledic, ki bi jih izvedba lahko imela na okolje (prav zaradi specifik, ki veljajo v tem okolju), zato priporočamo, da se pregledi izvajajo v času rednega remonta.

newsletterr

Prelisičite lisjake

Zagotovite si mesečni izbor trendov, priporočil in vabil na specializirane dogodke za krepitev kibernetske varnosti v OT okolju v svoj e-nabiralnik.

Poslovne in tehnične prednosti

Uvedba ukrepov in mehanizmov kibernetske varnosti v industrijska okolja prinaša:

  • Izboljšanje nadzornih in varnostnih sistemov
  • Izboljšanje zanesljivosti in razpoložljivosti sistemov
  • Zmanjšanje stroškov vzdrževanja
  • Povečanje zaupanja vlagateljev / investitorjev
  • Izboljšanje ugleda podjetja
  • Zmanjševanje zavarovalne premije

Nasveti naših strokovnjakov

Običajno ločevanje in varovanje segmentov s požarnimi pregradami ni več dovolj učinkovito, predvsem pa ne preprečuje vse kompleksnejših in sofisticiranih varnostnih groženj in napadov, ki smo jim priča.

Kako torej začeti z uvajanjem kibernetske varnosti v OT okoljih?

Naši strokovnjaki za kibernetsko varnost so pripravili 10 nasvetov za uvedbo kibernetske varnosti v industrijskem okolju.

Kako rešitve ocenjujejo naši partnerji?

O zaščiti sistemov, kritičnih za neprekinjeno poslovanje in varnost gosta, smo se pogovorili z ekipo Smart Coma, ki se je odzvala hitro in učinkovito. Predstavili so nam rešitev Trend Micro, ki smo jo najprej preizkusili. Hitro se je izkazalo, da je zelo dobra, točno to, kar potrebujemo. Zato smo se dogovorili za izvedbo projekta, ki je potekal profesionalno in je bil hitro tudi zaključen. Kar je za nas še pomembno je zanesljiva in odzivna podpora, ki je pogoj za skupno sodelovanje na sistemih, kritičnih za delovanje podjetja.
Jernej Gostečnik, vodja službe za organizacijo in informatiko, Thermana d. d.

Zavarujte industrijske kontrolne sisteme (ICS)

Zagotovite segmentacijo omrežja in nemoteno delovanje kritičnih virov s Trend Micro rešitvami za celovito zaščito OT okolja, na osnovi najbolj razširjenih industrijskih protokolov.

Preprečite vdore in zaščitite starejše, zaprte sisteme, nepovezane v Internet.

Varen oddaljen dostop za industrijo (OT in IoT)

Zagotovite kontrolo oddaljenih uporabnikov v industrijskih omrežjih.

Dostopajte in upravljajte svoje sisteme na daljavo. Tako boste imelo vse pod nadzorom, tudi ko niste na kraju samem. Oddaljen dostop do industrijskih naprav preko spleta ni več zahtevna naloga, ampak enostaven, hiter, zanesljiv in v skladu z najvišjimi varnostnimi standardi.

Zagotovite vpogled v delovanje sistemov, javljanje in odpravljanje težav ter namestitev posodobitev na daljavo ter tako olajšate in pohitrite delo vzdrževalni ekipi.

komunikacija

Zmanjšajte varnostna tveganja

Se sprašujete, katera rešitev za vzpostavitev ali okrepitev kibernetske varnosti je primerna za vas? Naši strokovnjaki za kibernetsko varnost vam lahko pomagajo.

Naše kompetenčne prednosti

Ekipa strokovnjakov

Poznamo značilnosti procesnih sistemov in industrijskih okolij

Certifikati

Imamo strokovno ekipo specializirano za kibernetsko varnost

Odličnost

Sodelujemo z mednarodno uveljavljenimi tehnološkimi partnerji

Dovršene rešitve

Pripravimo po meri in potrebam prilagojeno tehnološko rešitev

Tehnološki partnerji

Sodelujemo z globalnimi vodji v posameznih tehnoloških segmentih

Poglejte še

VPRAŠAJTE NAS
Arrow

Soglašam, da zaupane osebne podatke lahko hranite in uporabite za obveščanje o:

Vaše podatke bomo hranili in obdelovali za občasno posredovanje strokovnih vsebin in vabil na specializirane dogodke preko elektronske pošte. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Privolitev lahko kadarkoli prekličete, ob prejemu e-sporočila ali na e-naslov marketing@smart-com.si posredujete sporočilo z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo Smart Com prenehal pošiljati vsebine od katerih ste se odjavili.

Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Pravnih obvestilih.

x
Zapri obrazec
ZAPRI+