Optisis
dsc
Beenius
ZAPRI+

Varen prenos podatkov

Varen prenos podatkov

Zmanjšanjte tveganja zlorabe ali kraje podatkov z vzpostavitvijo rešitev za varen prenos podatkov na prenosni poti.

Z navideznim zasebnim omrežjem (VPN) vzpostavite stroškovno učinkovito in varno povezavo med poslovalnicami ali pa omogočite oddaljen dostop do podatkov v podjetju. V ta namen lahko uporabite namenske VPN naprave različnih zmogljivosti.

Za oddaljen dostop za zaposlene se lahko uporabi šifrirni, varni mobilni telefon, ki lahko služi tako za običajno GSM/SMS komunikacijo kot tudi za šifrirane in zaupne pogovore ter sporočila med posamezniki ali skupino.

kibernetska varnost

Varnostni popravki niso potrebni

Naprave so namenjene izključno šifriranju podatkov na prenosni poti. Tako ni varnostih tveganj, ki bi bile posledica integriranih  funkcionalnosti.
IP

Delovanje na podlagi IP protokola

Na končno napravo ni treba nameščati programske opreme, delovanje je neodvisno od OS računalnika ali celo naprave/stroja, ki potrebuje varno komunikacijo.
kakovost

Visoka razpoložljivost

Z vzpostavitvijo centralnega upravljavskega in nadzornega sistema se loči vloge upravljavcev in nadzornikov.
idea

Različne možnosti šifriranja

Tri načini šifriranja prometa: MACSEC, L2 skozi L3 in L3 (IPSEC).

Najvišja stopnja zaščite podatkov na prenosni poti

Z vpeljavo rešitve za zaščito podatkov in informacij na prenosni poti si zagotovite največjo možno mero zaščite. Slednje je potrdil tudi Urad za varovanje tajnih podatkov Republike Slovenije in izdal dovoljenje za uporabo rešitve v okoljih, kjer se zahteva najvišja varnost in zaupnost.

Omrežne naprave za varno povezljivost

Za zaščito in varen prenos najbolj občutljivih podatkov vzpostavljamo potrjen kripto VPN za varno komunikacijo preko manj varnih IP omrežij. Za vpeljavo rešitve uporabljamo naprave, ki so različnih velikosti, od majhnih mobilnih enot, do visoko zmogljivih strežnikov. Učinkovitost VPN se giblje od 15 Mbps do 40 Gbps.

Naprave so bile razvite v tesnem sodelovanju z vrhunskimi strokovnjaki s področja kriptografije. Za svojo odličnost so prejele certifikat EAL 5+ in so primerne, tako za varovanje občutljivih podatkov podjetij, posameznikov kot tudi za prenos tajnih podatkov.

Glavne prednosti rešitve so:

  • Preverjen in odobren način šifriranje
  • Močni šifrirni algoritmi
  • Prilagodljivost
  • Na voljo v različnih velikostih (faktorji oblike)
  • Centralizirano upravljanje
  • Stroškovna učinkovitost
Prikaži več
Skrij
komunikacija

Zaščitite podatke na prenosni poti

Naši strokovnjaki za kibernetsko varnost vam pomagajo pri izboru in vpeljavi rešitve za zaščito podatkov na prenosni poti. Predstavite nam vaš izziv.

Mobilne šifrirne naprave

Varni mobilni telefon je prava rešitev za vse uporabnike, ki želijo izkoristiti več možnosti uporabe ene naprave in biti prepričani, da so njihove govorne in podatkovne informacije na varnem. Saj se varni mobilni telefon lahko uporabi tudi kot šifriran USB ključ za hrambo občutljivih podatkov. Celotna vsebina varnega telefona je vedno šifrirana tako, da bodo na njem ostala zavarovana tudi sporočila, kontakti, slike in dokumenti.

Varni mobilni telefoni temeljijo na varnem mobilnem operacijskem sistemu Android in je združljiv z vsemi Android aplikacijami. Omogoča najvišjo stopnjo zaščite z odobrenim pokrivanjem, saj ima mobilni telefon vgrajen VPN-tunel, ki povezuje omrežje in varuje vse IP-komunikacije. Na ta način so zaščitene vse informacije pri prenosu kot tudi glasovne, sporočilne, e-poštne itd. Šifriranje diska varnega mobilnega telefona z zunanjimi ključi varuje shranjene uporabniške podatke pred uhajanjem in krajo.

Na varnem mobilnem telefonu so lahko nameščene le predhodno odobrene aplikacije. S tem preprečimo namestitev zlonamerne programske kode ali drugih nepreverjenih aplikacij. Za vsak varni mobilni telefon se določi tudi možnost uporabe GPS, Bluetooth vmesnika in podobno.

Prikaži več
Skrij

Katere so glavne značilnosti mobilnih šifrirnih naprav?

1. Na osnovi Androida, ki je združljiv z vsemi aplikacijami za Android.
2. Vsa komunikacija je šifrirana z uporabo VPN.
3. Šifriranje glasu in sporočil od začetne do končne naprave.
4. Stalne varnostne posodobitve OTP.
5. Celotno šifriranje diska.
6. Enostavna uporaba s standardnim uporabniškim vmesnikom Android.
7. Nadzor nad dovoljenimi aplikacijami.

newsletterr

Zmanjšajte varnostna tveganja!

Naši strokovnjaki za kibernetsko varnost vam bodo odgovorili na vaša vprašanja v zvezi z vzpostavitvijo rešitve za varen prenost podatkov na prenosni poti.

Tehnološki partnerji

Sodelujemo z globalnimi vodji v posameznih tehnoloških segmentih

Zakaj izbrati Smart Com ekipo za vzpostavitev rešitve za varen prenos podatkov?

Skrbnost z občutljivimi podatki

Urad za varovanje tajnih podatkov Republike Slovenije nam je podelil dovoljenje za uporabo rešitev za varen prenos podatkov v okoljih, kjer se zahteva najvišja varnost in zaupnost.

Strokovnjaki

Naša ekipa strokovnjakov za kibernetsko varnost vzpostavlja optimalne rešitve za varen prenos podatkov.

Certifikati

Naši strokovnjaki imajo večletne izkušnje pri vzpostavljanju kibernetskih rešitev, ki jih nenehno nadgrajujejo na mednarodnih strokovnih izobraževanjih in tečajih.

Lastni laboratorij

Tehnološko rešitev testiramo in preverimo v lastnem laboratoriju.

Izpostavljene vsebine

VPRAŠAJTE NAS
Arrow

Soglašam, da zaupane osebne podatke lahko hranite in uporabite za obveščanje o:

Vaše podatke bomo hranili in obdelovali za občasno posredovanje strokovnih vsebin in vabil na specializirane dogodke preko elektronske pošte. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Privolitev lahko kadarkoli prekličete, ob prejemu e-sporočila ali na e-naslov marketing@smart-com.si posredujete sporočilo z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo Smart Com prenehal pošiljati vsebine od katerih ste se odjavili.

Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Pravnih obvestilih.

x
Zapri obrazec
ZAPRI+