Najnovejša Gartnerjeva analiza v kategoriji omrežij za podatkovne centre (DCN) 2018 Juniper Networks uvršča v vodilni kvadrant (‘Leaders’).

Prav tako je Juniper med vodilne na tem področju uvrstila tudi letošnja raziskava The Forrester Wave™: Hardware Platforms For Software-Defined Networking, Q1 2018. Priznanje dveh vplivnih analitskih hiš priča, da nova strategija zagotavljanja varnega in avtomatiziranega t. i. multicloud okolja, ki povezuje privatna in javna oblačna omrežja ter podatkovne centre v enovito celoto, uspešno naslavlja najbolj zahtevne omrežne izzive. Juniper Networks tako igra vodilno tehnološko vlogo v omrežjih podatkovnih centrov.

Ključne prednosti po mnenju Gartnerja

Gartner oceno pripravi na podlagi celovitih kriterijev, ki temeljijo na viziji ponudnika in zmožnosti vizijo tudi udejanjiti. Ocena je podana za omrežne rešitve podatkovnih centrov za podjetja, ki sama upravljajo svojo omrežno infrastrukturo podatkovnih centrov, nameščena znotraj njihovih prostorov ali na oddaljenih lokacijah. Prav tako so ocenjevali tudi možnost razširitve funkcionalnost mrežnega povezovanja podatkovnih centrov s storitvami ponudnikov javnih oblakov za boljše upravljanje hibridnih omrežij v oblaku.

Kaj Juniperjeve rešitve postavlja v vodilni kvadrant:

  • Širok nabor strojne in programske opreme (QFX stikala, Junos OS in Contrail Enterprise Multicloud), s katero uspešno naslavlja zahteve poslovnih omrežji
  • Vizija, ki omogoča graditi t. i. intent-based omrežja podatkovnih centrov (IBN), zasnovana na odprtih standardih
  • Visoko zmogljive rešitve

Juniper Networks se uvršča med najpomembnejše in najkonkurenčnejše tehnološke voditelje za omrežja podatkovnih centrov, saj s svojo vizijo t. i. multicloud rešitev omogoča:

  • Povezljivost: od ene do druge točke, med podatkovnim centrom, oddaljenimi lokacijami in oblačnimi storitvami.
  • Orkestracijo: uporaba konsistentnih politik in operacij neodvisno od proizvajalca opreme.
  • Vidljivost: celovit nadzor s pomočjo omrežne avtomatizacije omogoča odkrivanje in odpravljanje vzrokov slabega delovanja.
  • Varnost: zaščita uporabnikov, aplikacij in podatkov kjerkoli se nahajajo.

V Smart Comu z vodilnimi tehnološkimi partnerji premikamo meje v industriji

Juniper Networks ima dolgoletno tradicijo zagotavljanja visoko zmogljivih rešitev posebej prilagojenih večjim omrežjem (npr. omrežja ponudnikov storitev in poslovnih uporabnikov). Sodelovanje z najboljšimi v industriji, naši ekipi omogoča, da snujemo rešitve z najsodobnejšo tehnologijo za slovenski prostor in širše v regiji.

 

Vprašajte naše strokovnjake za dodatne informacije o tem, kako se uspešno spopasti z najbolj zahtevnimi omrežnimi izzivi in se hitro prilagoditi zahtevam multicloud okolja.