Optisis
dsc
Beenius
ZAPRI+

H2020 ESSENCE – Empatična platforma za pomoč starostnikom

Tehnologija IKT za pomoč ranljivim skupinam prebivalstva

Namen projekta ESSENCE, ki je sofinanciran s starni programa H2020, je vzpostavitev empatične platforme za osebno spremljanje, spodbujanje, obogatitev in pomoč starostnikom in otrokom v njihovem okolju.

Aktivno in varno sobivanje

S projektom H2020 ESSENCE bomo izkušnje iz pandemije COVID-19 preoblikovali v veliko priložnost, ki izkorišča tehnologijo za poglobljen razvoj storitev, namenjenih ranljivim skupinam prebivalstva: samostojnim starostnikom in otrokom nižjih razredov osnovne šole, s storitvami pa naslavili akutni problem izolacije v domačem okolju med pandemijo.

Projektni partnerji želimo prispevati k odzivu javnega zdravstva na trenutno epidemijo in izboljšati pripravljenost na prihodnje nujne primere, z vzpostavitvijo novega modela oskrbe na domu, ki temelji na stimulaciji, monitoringu na daljavo, tele-pomoči in socialni povezanosti med uporabniki, njihovimi družinami in relevantnimi strokovnjaki s področja zdravstva, socialne oskrbe in izobraževanja.

Gradimo na rezultatih projekta H2020 MoveCare in uporabljamo iterativni postopek optimizacije med dvema stebroma – prenos tehnologije izbranih uspešnih MoveCare modulov ter pilotno testiranje na ciljnih uporabnikih za povratno zanko v iterativnem razvoju – s končnim ciljem doseganja CE oznake in hitrega vstopa na trg.

Glavne komponente platforme

ESSENCE paltforma je sestavljena iz treh glavnih komponent, ki ponujajo različne module in nadzor sistema za upravljanje profilov uporabnikov.

Stevilka ena

Center dejavnosti na osnovi skupnosti

Celostna platforma, ki temelji na
virtualnih sobah za rekreacijo, druženje,
izobraževanje in podporo uporabnikom.
Stevilka dva

Modul za oddaljeni monitoring

Zbira informacije o dejavnostih,
ki jih posredujejo CBAC, pametno pisalo in
različne aplikacije za pridobivanje kognitivnih,
fizičnih in čustvenih kazalnikov. AI se uporablja za
zagotavljanje osebnih povratnih informacij in
opozoril o odstopanjih od običajnega vedenja.
Stevilka tri

ESSENCE Manager

Deluje kot nadzorna enota sistema
in omogoča upravljanje profilov uporabnikov,
konfiguracijo sistema, upravljanje  sistema in
odpravo napak, ter dostavo obvestil,
opozoril ali povratnih informacij.

S pomočjo ESSENCE bomo spodbujali večstopenjsko opolnomočenje uporabnikov: z empatičnimi povratnimi informacijami, katerih cilj je povečati angažiranost in zmanjšati stres; ter s posredovanjem opozoril o možnih tveganjih družinskim članom ter zdravstvenim in izobraževalnim delavcem, s ciljem zgodnjega odkrivanja morebitnih uporabnikovih težav (fizične, kognitivne, socialne) in načrtovanja oskrbe.

Kako deluje?

Shematski prikaz modula ESSENCE Manager in njegovih komponent.

shema-essence

Naša vloga v projektu

Naša ekipa bo, na osnovi svojih tehničnih kompetenc in izkušenj v projektu ESSENCE, sodelovala pri izvedbi posameznih ključnih segmentov projekta.

podatkovni centri

Podatkovni center

datoteka

Upravljanju podatkov

propustnost

Analitika in sklepanje

puzzle

Vodenje podprojekta za sistemsko integracijo

demo icon

Testiranje

komunikacija

Želite več informacij o projektu?

Z veseljem bomo odgovorli na vaša vprašanja. Veseli bomo tudi Vaše pobude za sodelovanje na razvojnih in raziskovalnih projektih.

Partnerji projekta ESSENCE

V mednarodnem konzorciju projekta ESSENCE sodelujemo z 8 partnerji.

Sorodne vsebine

VPRAŠAJTE NAS
Arrow

Soglašam, da zaupane osebne podatke lahko hranite in uporabite za obveščanje o:

Vaše podatke bomo hranili in obdelovali za občasno posredovanje strokovnih vsebin in vabil na specializirane dogodke preko elektronske pošte. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Privolitev lahko kadarkoli prekličete, ob prejemu e-sporočila ali na e-naslov marketing@smart-com.si posredujete sporočilo z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo Smart Com prenehal pošiljati vsebine od katerih ste se odjavili.

Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Pravnih obvestilih.

x
Zapri obrazec
ZAPRI+