Optisis
dsc
Beenius
ZAPRI+

Kibernetska varnost in omrežja v 2022

Kibernetska varnost postaja poslovno tveganje

In ga je potrebno temu primerno strateško nasloviti. Zmanjševanje kibernetskih varnostnih tveganj zahteva vzpostavitev strateškega pristopa k vpeljavi t. i. »Zero-Trust modela«.

Vključitev specializiranih zunanjih partnerjev

Tehnološke rešitve, še bolj pa kompetentni kadri na področju kibernetske varnosti bodo za podjetja ključni pri dvigu zrelostnega nivoja in posledično odpornosti na kibernetske grožnje.

Priča smo splošnemu pomanjkanju strokovnega kadra, tudi na področju kibernetske varnosti, česar se poslovodstva že zavedajo in se usmerjajo v najem storitev pri specializiranih partnerjih. S tem pridobijo dostop do znanja in sodelovanje z visoko specializiranim tehničnim kadrom za okrepitev kibernetske varnosti.

Nadzor in varnost procesnih sistemov v industrijskih okoljih

Z uvajanjem digitalizacije, avtomatizacije in ter široke uporabe tehnologij interneta stvari (ang. IoT) se do sedaj izolirana okolja procesne tehnologije (OT), ki jih tipično najdemo v industrijskih okoljih in okoljih kritične infrastrukture transformirajo v povezana okolja z IT sistemi z namenom hitrejšega in ustreznejšega odziva na potrebe trga.

Ob vse večji vpeljavi IoT in povezovanju IT in OT okolij bo v ospredju skrb za vzpostavitev vidljivosti, sledenja in zaznavanja kibernetskih groženj in zaščitnih mehanizmov v OT okoljih. Saj lahko kibernetski napadi zaustavijo kritične procese in tako povzročijo visoko poslovno škodo ali celo povzročijo družbeno škodljive posledice – ogrožanje zdravja in človeških življenj.

Poenostavitev in učinkovitost upravljanja omrežne infrastrukture

Bomo dosegali z ustrezno prilagoditvijo načrtovanja in upravljanja omrežne infrastrukture ter sodobnimi omrežnimi topologijami, npr. matričjem (ang. fabric). Pospešeno, a postopno uvajanje avtomatizacije v IT sisteme bo nuja.

Novi pristopi k avtomatizaciji

Pot do avtonomnega omrežja je dolgotrajen proces, ki bo od nas zahteval poglobljeno poznavanje IT sistemov in premišljen načrt. Ta zajema pregled stanja, izbor prevedljivih ciljev ter orodij za dosego teh ciljev.

Pri avtomatizaciji omrežij bodo v osredju novi pristopi, tehnologije in orodja, ki bodo zagotavljale skalabilnost in prilagodljivost za enostavnost upravljanja in ponujanje kvalitetnejših storitev.

Prehod v hibridni računalniški oblak

Podjetja bodo ob prehodu v oblačne storitve vzpostavljala podatkovne centre na robu omrežja s t. i. hiperkonvergenčno infrastrukturo (ang. hyperconverged infrastructure – HCI). Gre programsko definirano oblačno rešitev, ki izvorno integrira vse vire IT za zagon katere koli aplikacije, hkrati pa zagotavlja uporabniško preprostost in enostavno upravljanje tako oblačne kot tradicionalne infrastrukture.

Omrežja bodo ob tem morala zagotavljati pogoje za hiperpovezljivost med različnimi IT sistemi, enostavni prehod v računalniški oblak ter ohranjati stroškovno učinkovitost.

Prihodnost, kot jo vidimo v Smart Comu

Hvala za zaupanje, da lahko skupaj z vami že več kot 30 let uresničujemo varno, zanesljivo in odgovorno digitalno prihodnost.

Zavezani k ustvarjanju boljše prihodnosti

V Smart Comu od ustanovitve dalje načrtujemo in uvajamo napredne, a preverjene rešitve, s katerimi naslavljamo izzive, ki jih prinaša digitalizacija sodobnega poslovanja.

Vedno iščemo nove pristope, da tehnologijo uporabimo na najboljši možen način, s katerim zgradimo najprimernejšo in najbolj učinkovito rešitev za našega naročnika.

#skupaj je bolje

Tehnološki partnerji

Ponosni smo, da sodelujemo z vodilnimi podjetji v posameznih tehnoloških segmentih. Z njihovo podporo vam lahko zagotavljamo varno in zanesljivo poslovanje.

newsletterr

Opremite se s praktičnimi nasveti

Naši specialisti za kibernetsko varnost mesečno pripravljajo vsebine, ki vam bodo dale nove ideje in zamisli pri krepitvi kibernetske obrambe tudi v 2022.

Najbolj brano v 2021

VPRAŠAJTE NAS
Arrow

Soglašam, da zaupane osebne podatke lahko hranite in uporabite za obveščanje o:

Vaše podatke bomo hranili in obdelovali za občasno posredovanje strokovnih vsebin in vabil na specializirane dogodke preko elektronske pošte. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Privolitev lahko kadarkoli prekličete, ob prejemu e-sporočila ali na e-naslov marketing@smart-com.si posredujete sporočilo z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo Smart Com prenehal pošiljati vsebine od katerih ste se odjavili.

Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Pravnih obvestilih.

x
Zapri obrazec
ZAPRI+