V Ljubljani se je 29. septembra 2020 odvijala že 3. Konferenca o novih tehnologijah v energetiki, na kateri ste se lahko seznanili z novostmi uporabe IKT-tehnologij v energetiki, ki že danes transformirajo energetske rešitve prihodnosti in vaše poslovne modele na načine, ki si jih še pred kratkim nismo mogli zamišljati.

 

Na konferenci ste lahko pridobili učinkovit vpogled v 5 izzivalnih tem in 6 novih primerov uporabe s pomočjo kar 17 govorcev.

 

Konferenca s kar dvema strokovnjakoma iz Smart Coma

Na Konferenci o novih tehnologijah v energetiki sta bila tudi Smart Com strokovnjaka in predstavila svoje strokovno mnenje o tem, ali lahko z uvajanjem novih tehnologij poskrbimo za kibernetsko varnost v energetiki.

 

Peter Ceferin, tehnični direktor Smart Com je v predavanju z naslovom Kibernetska varnost v energetiki predstavil koncept zagotavljanja varnosti ter pojasnil, kako nam lahko tudi nove tehnologije pomagajo pri zagotavljanju večje kibernetske varnosti.

 

 

Boris Krajnc, etični heker in strokovnjak za kibernetsko varnost, pa je v predavanju Ranljivosti in zaščita procesnih sistemov kritične infrastrukture pojasnil, zakaj je tako pomembno, da tudi v procesnih in industrijskih okoljih poskrbimo za kibernetsko varnost. Kje in zakaj so takšni sistemi najbolj ranljivi in kako jih lahko zaščitimo.

 

 

 

O novih tehnologijah smo govorili tudi na 22. Tehnološki konferenci Smart Com

Ste zamudili 22. Tehnološko konferenco Smart Com? Brez skrbi! Oglejte si posnetke konference v času, ki vam najbolj ustreza >>