15. mednarodna konferenca Dnevi korporativne varnosti 2024 predstavlja tematsko znanstveno in strokovno srečanje vseh, ki se srečujejo s problemi upravljanja varnostnih tveganj v sodobnem varnostnem okolju.

 

Letošnja konferenca predstavlja znanstveno in strokovno srečanje vseh, ki se srečujejo s problemi upravljanja varnostnih tveganj v sodobnem varnostnem okolju s posebnim poudarkom na korporativnih in informacijskih tveganjih.

 

Na osrednji strokovni konferenci v regiji na področju korporativne varnosti, ki opozarja na informacijska in kibernetska tveganja, ki bo 13. in 14. maja 2024 na Brdu pri Kranju, bo kibernetsko varnost naslovil tudi Smart Com vodilni inženir, Klaus Samardžić.

 

Napredne strategije kibernetske varnosti

Organizacije s kritično infrastrukturo se spopadajo s kompleksnimi sodobnimi kibernetskimi grožnjami. Načela omrežij ničelne zaupnosti (ZTN – Zero Trust Networks) so postala ključna za utrjevanje obramb proti razvijajočim se grožnjam. V središču ZTN je načelo »nikoli ne zaupaj, vedno preverjaj«, ki postavlja nova načela in predstave o varnosti v omrežjih.

 

V tem kontekstu ima upravljanje privilegiranih dostopov pomembno vlogo kor ena od ključnih implementacij načel ničelne zaupnosti. Rešitve PAM (Privileged access management) so zasnovane za zaščito najbolj občutljivih sredstev in identitet organizacije z uveljavljanjem strogih nadzornih kontrol in spremljanjem privilegiranih dejavnosti.

 

Z upoštevanjem načela najmanjših privilegijev PAM bistveno zmanjša tveganja, povezana z notranjimi grožnjami in neavtoriziranimi dostopi od zunaj, kar se popolnoma ujema z osrednjimi načeli ZTN.

 

Dnevi korporativne varnosti 2024

dnevi-korporativne-varnosti-2024Smart Com vodilni inženir, Klaus Samardžić bo na letošnjih Dnevih korporativne varnosti na primerih iz neposredne preteklosti razjasnil potencial povezovanja upravljanja privilegiranih dostopov znotraj kontekstov omrežja ničelne zaupnosti, ki organizacijam omogoča, da s samozavestjo zagotavljajo kibernetsko varnost svoje kritične infrastrukture v spreminjajoči se pokrajini kibernetskih groženj.

 

Pridružite se nam na Brdu pri Kranju, 13. in 14. maja 2024. Smart Com ekipa bo z vami tekom celotnega dogajanja, našemu vodilnemu inženirju Klausu pa lahko prisluhnete v ponedeljek, 13. maja ob 10:30.

 

Več o prijavi in programu 15. mednarodne konference Dnevi korporativne varnosti 2024 najdete na spletni strani organizatorja. >>