Zaupanje v človeka in tehnologijo

informacijska varnost

Konferenca “Informacijska varnost: Zaupanje v človeka in tehnologijo” 2022 tako kot leta prej vzpostavlja platformo za dialog med uporabniki, raziskovalci, državnimi organi in gospodarstvom o problematiki in rešitvah informacijske varnosti. Združevanje raziskovalne in gospodarske sfere je eden glavnih ciljev konference.

 

Konferenca je odlična priložnost, kjer lahko raziskovalne rezultate kritično ovrednotimo skozi pogled realnega sektorja, kjer ni prostora za kritične napake.

 

Povezujemo raziskave in realnost

Konferenco Informacijska varnost 2022 je s svojimi praktičnimi in realnimi primeri obogatil tudi Primož Vogrinec, direktor operative in strateškega razvoja v Smart Comu.

 

Primož je udeležencem predstavil realne izzive, s katerimi se danes soočajo organizacije. S svojim predavanjem “KDO JE NAJŠIBKEJŠI ČLEN? Kako preveriti in zagotoviti odpornost organizacije na kibernetske grožnje?” je še podkrepil glavno tematiko konference – kibernetska varnost.

 

Dandanes so kibernetske grožnje in zlorabe realnost ter lahko doletijo vsakega. Varnostne ranljivosti oz. pomanjkljivosti so glavna varnostna grožnja informacijskim sistemom.

 

Priložnost za študente

V sklopu letošnje konference Informacijska varnost, smo skupaj z organizatorji poskrbeli tudi za študente. Na letošnji izvedbi konference so se študentje lahko udeležili karierne tržnice in poleg zanimivega in koristnega programa predavanj podrobneje spoznali tudi delo na področju informacijske varnosti.

 

Na “karierni tržnici” so lahko podrobneje spoznali podjetje Smart Com, z vami pa bosta tudi nekdanja študenta Fakultete za varnostne vede in nova člana Smart Com ekipe Živa Kristančič in Gašper Voda.

 

Popestritev na konferenci Informacijska varnost

V Smart Comu smo za udeležence konference Informacijska varnost 2022 pripravili tudi manjši nagradni izziv, s katerim so sodelovali v nagradnem žrebanju za karbon gaming mehansko tipkovnico Logitech G413!

 

#skupaj je bolje