‘Revolucija’ na področju varnostnih rešitev

Dinamika razvoja novih tehnologij na področju informacijske varnosti in razmišljanj na tem področju čedalje bolj narašča. Tehnologija se dnevno izboljšuje. Na voljo imamo vse več novih različnih produktov in proizvajalcev. Če bi torej za marsikatero drugo področje informacijske tehnologije trdili, da se  zadeve poenostavljajo, je pri varnosti trend očitno obraten.

 

Išče in pričakuje se torej sprememba v tehnologiji in razmišljanju. Lahko bi rekli ‘revolucija’, ki bi nas vse, ki skrbimo za varnost informacijskih sistemov, vrnila v igro v boju proti napadalcem, ki so vedno korak pred nami. Optimizem prinaša uporaba tehnologij z vgrajenimi mehanizmi strojnega učenja (ML) in umetne inteligence (AI).

10 najpogostejših vprašanj pri uporabi umetne inteligence

Strojno učenje in umetna inteligenca neizbežno vstopata v svet varovanja informacijskih sistemov in dejansko uspešno naslavljata vse tiste najbolj zvite in skrite napade, ki se jih danes najbolj bojimo.

 

V beli knjigi Ali uporaba umetne inteligence prinaša 100 % varnost? razbijamo mite in predstavljamo vse, kar morate vedeti o varnostnih rešitvah, ki delujejo po principu umetne inteligence.

 

Ugotovili boste, da vsi varnostni sistemi zasnovani na osnovi umetne inteligence niso enaki. Kateri so na področju varnosti bolj uspešni in kateri so manj uspešni?

 

Predstavljamo tudi primere, ne v smislu primerjave proizvajalcev, ampak predvsem primerjave različnih principov, ki jih posamezni sistemi uporabljajo oz. zagotavljajo.

 

Preverite, zakaj je uporaba umetne inteligence na področju varnosti koristna, na katera vprašanja morate odgovoriti pred vpeljavo varnostnih rešitev z vgrajenimi mehanizmi umetne inteligence in strojnega učenja ter če z njihovo uporabo lahko zagotovite 100 % varnost.