Nov model čezmejnega pospeševanja zagonskih podjetij in MSP

V okviru projekta CAB je nastal nov model mednarodnega pospeševanja, v katerega je bilo vključenih 20 zagonskih podjetij in MSP, ki so preizkusila čezmejni pristop k pospeševanju. Upoštevajoč posebnosti obeh trgov je pospeševanje prve tri mesece potekalo v Sloveniji, ki je idealno testno okolje za začetno fazo razvoja idej, naslednje tri mesece pa so se aktivnosti preselile v Italijo, kjer so sodelujoči izpopolnili fazo vstopa na trg. Skladno s cilji projekta je nastala tudi mednarodna mreža 40 strokovnjakov z različnih področij, ki so kot mentorji sodelujočim zagonskim podjetjem in MSP nudili podporo v fazi vstopa na trg. Rezultate projekta CAB so predstavili 11. septembra v Benetkah v sklopu dogodka CAB EXPO.

 

Dan je prinesel tudi obilo pogovorov in mreženja. V popoldanskih urah so udeleženci pod vodstvom profesorice Comacchio z Univerze Ca’ Foscari primerjali svoja stališča in oblikovali strategije za rast ter povezovanje glavnih inkubatorjev v italijanskih deželah Veneto, Furlanija – Julijska krajina in Alto Adige: Slovenia LAB Vega Park, H-Farm, NOI TechPark Bolzano, t2i, M31, Start Cube, ABC Accelerator in Friuli Innovazione. Na prireditvi so sodelovala tudi podjetja Electrolux, Tim in CerealDocks, ki so zagnala lastne programe pospeševanja z namenom spodbujanja odprtih inovacij in širjenja inovativnih idej.

 

Več informacij >>

 

Direktor ABC Accelerator o pomenu odpiranja vrat v tujino

Na zaključnem dogodku pilotnega dela projekta Interreg V-A Italia-Slovenija CAB 11. septembra 2019 v Benetkah je Bernard Grum, direktor ABC Accelerator, poudaril, kako pomembno je, da se start-upom in podjetjem odprejo vrata ne le na domačem trgu, temveč tudi v tujini, kar je prednost programa. Podjetja so pridobila pomembne kontakte ter se naučila, kako deluje trg v tujini.

 

 

 

Intervju z zmagovalcema za najboljšo poslovno idejo v projektu CAB o prednostih projekta CAB

Zmagovalca za najboljšo poslovno idejo v projektu CAB, Tilen in Bojan Blažica iz podjetja Tomappo, sta razvila spletno aplikacijo oz. digitalni pomočnik za vrtnarjenje. V priložnosti za nastop na tujem trgu sta prepoznala ključno konkurenčno prednost sodelovanja v pilotnem delu projekta CAB. Preko projekta jima je uspelo dobiti agenta v Italiji, ki bo njihove produkte prodajal na italijanskem tržišču. Poleg povezovanja, so preko projekta pridobili tudi koristna znanja, ki jih bodo lahko v bodoče uporabljali pri svojem poslovanju.

 

 

Želite izvedeti več o projektih čezmejnega pospeševanja? Kontaktirajte našo razvojno ekipo.