Cross-border Acceleration Bridge/Most čezmejnega pospeševanja – Program za inovativna MSP podjetja CAB 2019

CAB razpis za inovativna MSP podjetja je razvit v okviru projekta CAB (Crossborder Acceleration Bridge), ki ga financira program Interreg Italija-Slovenija 2014-2020 s ciljem podpirati MSP podjetja z inovativnimi projekti, ki se opirajo na specifične značilnosti programskega območja Italija – Slovenija. Standardni projekt CAB je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. CAB izvajajo usposobljena podjetja v italijansko – slovenskem partnerstvu:

V ITALIJI:

 • Friuli Innovazione Centro di Ricerca e di Trasferimento Tecnologico (Raziskovalni in tehnološko prenosni center Friuli Innovazione) – VODILNI PARTNER
 • Università Ca’ Foscari Venezia – Dipartimento di Management (Ca ‘Foscari Univerza v Benetkah – Oddelek za management)
 • Università degli Studi di Trieste – Dipartimento di Scienze Economiche, Aziendali, Matematiche e Statistiche “Bruno de Finetti” (DEAMS) (Univerza v Trstu – Oddelek za ekonomijo, podjetništvo, matematiko in statistične študije “Bruno de Finetti”)
 • Gruppo Euris S.p.A.

V SLOVENIJI:

 • ABC Accelerator d.o.o. Ljubljana
 • Univerza na Primorskem – Fakulteta za management Koper (University of Primorska – Faculty of Management)
 • Gospodarska zbornica Slovenije (Chamber of Commerce and Industry of Slovenia)
 • Smart Com d.o.o.

 

Pospešite rast vašega podjetja z vodilnimi predstavniki na področju inovacij in čezmejnega tržišča!

Razpis CAB je namenjen inovativnim MSP podjetjem, ki želijo pospešiti svoje poslovanje s pomočjo priložnosti, ki jih ponuja čezmejno programsko območje. Program se osredotoča na edinstvene značilnosti, ki jih ponuja programsko območje, še posebej:

 • Slovenija predstavlja idealno okolje za razvoj trga, kjer imajo podjetja možnost preverjati nove poslovne modele/produkte/storitve;
 • Italija z ustaljenim ekonomskim razvojem ponuja pomembne temelje za razvoj podjetij. V tem oziru še posebej severna Italija predstavlja idealno izhodišče za vstop na mednarodno tržišče v večjem obsegu.

Interesna, vendar ne izključujoča, področja razpisa CAB predstavljajo umetna inteligenca (AI), strojno učenje (machine learning) in internet stvari (internet of things), masovni podatki (big data), blockchain tehnologija, informacijske in komunikacijske tehnologije (ICT), pametne aplikacije za industrijo (Industry 4.0).

KAJ PONUJAMO?

 1. Vrhunsko mentoriranje in usposabljanje na področju zgodnje internacionalizacije (soft-landing podjetij SLO-ITA).
 2. Dostop do edinstvene mreže pridruženih organizacij, poslovnih združb in raziskovalnih inštitucij.
 3. Dostop do zasebnih kapitalskih sredstev in strateških poslovnih povezav na osnovi vključitve vlagateljev in poslovnih združb z obeh strani meje (Italija in Slovenija).
 4. Dostop do kombiniranega čezmejnega programa.

POSTOPEK IN PRIJAVA

Pričakujemo prijave MSP2 podjetij z inovativnimi projekti v programskem območju.
Končni rok za prijavo je 20. januar 2019, 23:59:00 po srednjeevropskem poletnem času (CEST).
Prijava >>

Vse prijave je potrebno oddati v angleškem jeziku preko platforme F6S.

Prijav v papirni obliki ne bomo obravnavali. Rezultate ocenjevanja bomo sporočili neposredno prijaviteljem do 25. 01. 2019.

KOGA IŠČEMO?

Iščemo MSP z inovativnimi projekti za nadaljnji razvoj tekom šestmesečnega čezmejnega programa pospeševanja. Ukvarjate se s točno določenim tržnim izzivom in imate pripravljeno analizo trga. Pripravljen imate delujoči prototip oziroma minimalni zadovoljivi produkt (MVP). Delujete na področju Italije ali Slovenije in ste motivirani za ustanovitev pravne osebe v Italiji ali Sloveniji in potencialno rast v teh dveh državah.
Več informacij >>

 

Če želite o omenjenem projektu izvedeti več, prosimo pišite dr. Arsu Savanoviću, vodji raziskav (arso.savanovic@smart-com.si).