S projektom CAB (Crossborder Accelaration Bridge), ki ga sofinancira Interreg program Italija-Slovenija naslavljamo potrebo po učinkovitejšem prenosu tehnologij in rezultatov raziskav iz akademske sfere v podjetja. Izboljšali bomo inovacijske zmogljivosti, povečali konkurenčnost in krepili sodelovanje med ključnimi subjekti inovativnega čezmejnega ekosistema. V spodnjem naboru si oglejte septembrske projektne aktivnosti.

Nastopil je Dan D in med desetinami prijav smo izbrali 15 start-upov! Vključili jih bomo v 6-mesečni pospeševali program projekta CAB, ki jim bo pomagal pri razvoju podjetniške ideje na mednarodnih trgih, še posebej na čezmejnem območju. Program je odličen primer sodelovanja med italijanskimi in slovenskimi partnerji, ki bomo prispevali svoje znanje, profesionalne kompetence ter poslovne povezave.
Več informacij>>

Start-up in umetna inteligenca (AI): Italija na predzadnjem mestu na lestvici

Glede na raziskavo, ki sta jo podjetji Roland Berger in Asgard opravili med vodilnimi državami, Italija zaseda devetnajsto mesto po številu start-upov, ki se ukvarjajo z umetno inteligenco. Raziskava “Artificial Intelligence-A strategy for European startups” namreč ugotavlja, da se je za Italijo uvrstila le Rusija. V Italiji deluje le 22 AI start-upov, kar je izjemno malo v primerjavi z ZDA, ki jih ima 1393, Kitajsko, ki jih ima 383 ter z Izraelom, kjer jih je 362.
Več informacij>>

7. podjetniški pogovor – INNOtalks

Na ABC pospeševalniku v Ljubljani smo organizirali 7. podjetniški pogovor – INNOtalks. Tokratni gost je bil podjetnik Anže Miklavec, ustanovitelj in direktor podjetja ZKOTZ, ki stoji med drugim za blagovno znamko Goat Story. Mladi podjetnik je izpostavil, da sta pomembna vizija in vsakodnevno delo in ne toliko sama ideja. Poudaril je tudi, da nam globalizacija omogoča, da poiščemo svojo nišo. »Treba je znati izstopati in biti drugačen.«
Več informacij >>