Ključni element pri samodejnem odkrivanju incidentov oz. napak v omrežju je čim hitrejše in učinkovito obveščanje o nastanku dogodka. V ta namen se omrežni skrbniki in varnostni analitiki pogosto poslužujejo obveščanja preko SMS sporočil. Zaradi zelo dobre odzivnosti na SMS sporočila (v primerjavi z drugimi kanali) in enostavnosti (posebna aplikacija za to ni potrebna) so SMS sporočila zelo priljubljena za pošiljanje opozoril o incidentih ali napakah.

 

Za še hitrejše odzivanje in ukrepanje (minimiziranje števila naprav med NMS strežnikom in GSM/4G omrežjem) pa lahko uporabimo strojni SMS prehod z vgrajenim GSM/3G/4G modemom. Takšna naprava omogoča pošiljanje SMS sporočil neposredno iz NMS v omrežje GSM (razen zunanjega ponudnika internetnih storitev).

 

V Smart Comu smo zavezani k nenehnemu napredku in zagotavljanju storitev na najvišji strokovni ravni, prav zato smo se odločili za partnersko sodelovanje z vodilnim ponudnikom strojnega SMS prehoda SMSEagle za pošiljanje in prejemanje SMS sporočil, s katerim dopolnjujemo naš program omrežne varnosti.

 

SMSEagle je vodilni svetovni ponudnik strojne rešitve SMS prehoda (SMS gateway). Naprava omogoča avtomatizirano pošiljanje in prejemanje SMS sporočil in alarmov iz sistemov za spremljanje omrežja, iz avtentikacijskih sistemov ter spreminja e-mail sporočila v SMS sporočila in pošilja/sprejema SMS sporočila z uporabo API-ja.

 

Posredovanje alarmov preko SMS

SMSEagle je zmogljiva naprava za pošiljanje SMS sporočil na zanesljiv, varen in stroškovno učinkovit način, ki nadzoruje SMS opozorila, obvestila in žetone za nadzor strežnikov in storitev.

 

Strojni SMS prehod je zasnovan s poudarkom na zanesljivosti in stabilnosti. Ima vgrajen Linux, sodoben odzivni spletni vmesnik, zaledni del z bazo podatkov in vgrajen GSM/3G/4G modem. SMS sporočila se pošiljajo/prejemajo neposredno v/iz GSM omrežja brez uporabe rešitev zunanjih partnerjev. SMSEagle ima vgrajeno bazo podatkov SQL za varno shranjevanje sporočil. Vgrajeni agent SNMP omogoča stalno spremljanje delovanja naprave SMSEagle.

 

 

Zakaj SMSEagle?

Pošiljanje in prejemanje SMS sporočil tudi brez internetne povezave

 

SMSEagle pošilja sporočila neposredno v GSM omrežje brez uporabe internetne povezave. Tako ste lahko 100 % prepričani, da bo vaše sporočilo uspešno poslano.

 

Enostavna integracija z obstoječimi sistemi in rešitvami

 

Na voljo je vrsto vgrajenih vtičnikov za NMS in avtentikacijske sisteme, ki omogočajo dodatno enostavno uporabo HTTP API za integracijo z drugimi aplikacijami in spremeni e-mail sporočila v SMS sporočila.

 

Varnostni nadzor

 

Naprava se namesti v vašem okolju, tako da imete popoln nadzor nad tem, kdo dostopa do naprave. S pomočjo nastavitev na požarni pregradi lahko poskrbite, da do naprave dostopajo le za to pooblaščene osebe.

 

Stroškovna učinkovitost

 

Naprava SMSEagle uporablja vašo SIM kartico, kar vam omogoča, da imate nadzor nad stroški pošiljanja/prejemanja sporočil in prilagodljivost vašim potrebam.

 

Preverjena rešitev

 

Rešitev uporabljajo različna podjetja v številnih državah po celem svetu. Preizkušena je v praksi v različnih mobilnih omrežjih. Gre za univerzalno rešitev, ki temelji na uporabi globalna standarda GSM in UTMS, kar jo dela univerzalno.

 

Nenehne izboljšave

 

SMSEagle programska oprema se stalno nadgrajuje in posodablja ter prilagaja željam in potrebam uporabnikov. Posodobitve so v sklopu generacije brezplačne.

 

Kakovost izdelave

 

Skrb za kakovost je vgrajena v celoten proces izdelave, za doseganje najvišje možne zanesljivosti. Tudi zato je naprava proizvedena v EU. Deluje v najzahtevnejših okoljih (visoke temperature, vlažnost). Programska oprema pa dosega standarde sodobnih in varnih aplikacij.

 

Za več informacij o rešitvi nas kontaktirajte in dogovorimo se za predstavitev.