Spoznajte, kako je Arnes z izgradnjo sodobne omrežne infrastrukture in brezžičnega omrežja na 875 vzgojno-izobraževalnih zavodih poskrbel za inovativno digitalno šolo prihodnosti.

 

⇓ PRENESI ⇓

 

Akademska in raziskovalna mreža Slovenije – Arnes je javni zavod, ki zagotavlja omrežne storitve organizacijam s področja raziskovanja, izobraževanja in kulture. Akademske institucije, vzgojno-izobraževalne zavode (VIZ), knjižnice… povezuje v nacionalno akademsko omrežje, na katerem tečejo različne storitve, ki članicam omogočajo dostop do interneta, učenje na daljavo ter prijavo na različne servise preko digitalne identitete.

 

V letu 2017 so začeli izvajati štiriletni program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju, krajše Slovensko izobraževalno omrežje – 2020 oz. SIO-2020 s ciljem bil izboljšati kompetence in dosežke mladih ter usposobljenost izobraževalcev v vzgojenem procesu preko večje uporabe IKT-ja.

 

Program SIO-2020 je zajemal tri podprograme izmed katerih je bil tudi WLAN-2020 oz. izgradnja brezžičnega omrežja na vseh slovenskih VIZ-ih. V okviru izvedbe tega podprograma so vzpostavili tudi omrežno infrastrukturo, ki jo sestavlja aktivna oprema (stikala in usmerjevalniki) tehnološkega ponudnika Juniper Networks.

 

V letu 2020 so kljub epidemiji program uspešno zaključili z izgradnjo brezžičnih omrežij na 875 VIZ-ih. S tem je bil narejen velik preskok k poenotenju opreme in sistemov, kar je prava pot k digitalizaciji šolstva.

 

Alenka Starc, vodja projekta SIO-2020 in svetovalka direktorja za koordinacijo izobraževalnih in raziskovalnih storitev na Arnes-u je projekt izgradnje brezžičnih omrežij WLAN-2020 označila kot zelo uspešen in hkrati že pogleduje k načrtom za prihodnost – k inovativni digitalni šoli prihodnosti.

 

 

Preberite dobro prakso in spoznajte podrobnosti tega uspešnega projekta.

Dobra praksa Arnes