Optisis
dsc
Beenius
ZAPRI+

Kalkulator – Indeks kibernetskega tveganja (IKT)

Izračunajte vaš indeks kibernetskega tveganja

Spoznajte vrzeli v kibernetski obrambi vaše organizacije in zmanjšajte tveganje kibernetskih napadov.

Kako dobro ste pripravljeni na trenutne varnostne grožnje?

Indeks meri razliko med indeksom pripravljenosti (sposobnost, da se soočite s kibernetskim napadom) in indeksom varnostne ogroženosti (ocene trenutno prisotnih groženj).

Z drugimi besedami, razkrije vam razkorak med trenutnim nivojem varnosti vaše organizacije in verjetnostjo, da boste napadeni.

Globalni pogled

Svoj rezultat lahko primerjate z rezultati globalne raziskave, ki jo že več let zapored izvaja naš partner Trend Micro v sodelovanju s Ponemon Institute. Vključeni so IT in OT strokovnjaki iz podjetij vseh velikosti in panog, iz štirih regij – Evrope, S. in J. Amerike, Azije-Pacifik.

Na podlagi rezultatov oblikujejo globalni indeks za oceno kibernetskega tveganja, ki kaže na pripravljenost organizacij na odziv na vse številčnejše kibernetske grožnje. V raziskavo so v prvi polovici 2022 vključili več kot 4100 podjetij. Trenutni globalni indeks znaša -0.15, kar pomeni povišano tveganje.

V primerjavi z raziskavo za 2H 2021, ko je indeks znašal -0.04, se je se je letos tveganje še povečalo. Nižji kot je indeks, večje je tveganje, ki so mu organizacije izpostavljene.

Zbrani podatki iz raziskave so anonimizirani za potrebe statističnih raziskav. Če se odločite za prenos celovitega poročila, se le ta posreduje na oddan e-naslov.

Ocenite stopnjo tveganja

Kibernetski napadi so nenehna grožnja, zato je ključnega pomena, da ste osredotočeni na spremljanje, odkrivanje, preprečevanje ter odziv na kibernetske grožnje.

Kako gre vaši organizaciji?

Nadaljnja priporočila za zmanjšanje tveganj

VPRAŠAJTE NAS
Arrow

Soglašam, da zaupane osebne podatke lahko hranite in uporabite za obveščanje o:

Vaše podatke bomo hranili in obdelovali za občasno posredovanje strokovnih vsebin in vabil na specializirane dogodke preko elektronske pošte. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Privolitev lahko kadarkoli prekličete, ob prejemu e-sporočila ali na e-naslov marketing@smart-com.si posredujete sporočilo z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo Smart Com prenehal pošiljati vsebine od katerih ste se odjavili.

Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Pravnih obvestilih.

x
Zapri obrazec
ZAPRI+