V sklopu čezmejnega slovensko-italijanskega projekta CAB (Crossborder Accelaration Bridge), smo razvili 6-mesečni pospeševalni mentorski program za tehnološka start-up podjetja, ki želijo preveriti poslovni model in vstopiti na mednarodno tržišče.

V mentorski program za tehnološka start-up podjetja bomo vključili 10 multidisciplinarnih ekip, ki bodo na razpisu izkazala interes za pospešitev poslovanja na čezmejnem programskem območju Slovenija-Italija. Program je namenjen start-up podjetjem, ki se ukvarjajo z:

  • umetno inteligenco (AI),
  • strojnim učenjem (machine learning),
  • masovnimi podatki (big data),
  • blockchain tehnologijo,
  • informacijskimi in komuniacijskimi tehnologijami (ICT) ter
  • pametnimi aplikacijami za industrijo (Industry 4.0).

Mentorski program smo razvile slovenske in italijanske organizacije za dolgoročno oblikovanje nove čezmejne storitve za pospeševanje in spodbujanje investicij v razvoj inovativnih izdelkov/storitev za prenos tehnologij iz raziskovalnih centrov v podjetja.

 

Program obsega strokovno mentoriranje in usposabljanje na področju zgodnje internacionalizacije in dostop do mreže pridruženih organizacij in raziskovalnih inštitucij. Vključene podjetniške ekipe bodo imele dostop do zasebnih kapitalskih sredstev in strateških poslovnih povezav iz Slovenije in Italije.

Kombiniran čezmejni mentorski program

Mentorski program za tehnološka start-up podjetja izvajamo usposobljena podjetja v italijansko – slovenskem partnerstvu. Program bo potekal 3 mesece v Ljubljani in 3 mesece v Italiji (Udine in Benetke). Mentoriranje se bo izvajalo neposredno kot tudi virtualno prek webminarjev 1:1. Program bo osredotočen na pripravo ustrezne predstavitve (pitching) za potencialne vlagatelje, prodajo in promocijo (vključno z digitalnim marketingom in družbenimi omrežji), strategijo, podatkih utemeljeno upravljanje (data driven  decision making), itd.

 

Sodelujoče ekipe bodo imele dostop do mreže mentorjev in svetovalcev. Predstavile se bodo mednarodnim vlagateljem in pričele sodelovati z vodilnimi podjetji, kot so Danieli Group, Telekom, Irinox, Petrol, Triglav in drugi.

 

Več informacij o programu >>

Koga iščemo?

Pričakujemo prijave multidisciplinarnih ekip z znanjem na področju tehnologije in managementa v zgodnji fazi razvoja s točno določenim tržnim izzivom in pripravljeno analizo trga. Ekipa mora imeti pripravljeno beta verzijo ali prototip. Poleg tega mora ekipa biti zainteresirana za ustanovitev pravne osebe v Italiji ali v Sloveniji ter imeti potencial za rast v obeh državah.

 

Končni rok za prijavo je 31. avgust 2018, 23:59:00 po srednjeevropsekm poletnem času (CEST).
Prijava >> 

 

Prijavo je treba oddati v elektronski obliki preko platforme F6S v angleškem jeziku.
Rezultate ocenjevanja bomo sporočili neposredno prijaviteljem do 12. septembra 2018.

 

Če želite o omenjenem projektu izvedeti več, prosimo pišite dr. Arsu Savanoviću, vodja raziskav (arso.savanovic@smart-com.si).