Zakaj smo se odločili izdati Sinekove prodorne podjetniške misli v slovenskem jeziku

Verjamemo v Sinekovo prepričanje, da je za trajen uspeh podjetja ključnega pomena to, da gradimo navdihujoče organizacije, v katerih ljudje zaupajo svojim voditeljem in drug drugemu. In tem vrednotam sledimo tudi v družinskem tehnološkem podjetju Smart Com.

 

Zato s slovenskim prevodom knjižnih uspešnic Simona Sineka želimo približati in razširiti njegove misli v naše okolje in prispevati k trajnem in odgovornem razvoju poslovne kulture. Hkrati pa podjetnike in vodje organizacij vzpodbuditi, da ponovno poiščejo smisel in strast pri svojem delovanju in vodenju.

 

V letu 2018 smo izdali Sinekov prvenec Začni z zakaj in potem vsako leto dopolnjevali zbirko njegovih knjižnih uspešnic v slovenskem jeziku. Sledili sta ji prevoda knjig Skupaj je bolje in Voditelji jedo zadnji. Ob 30 letnici našega podjetja smo leta 2020 v zbirko Sinekovih izdanih knjižnih del dodali njegovo zadnjo knjižno uspešnico Neskončna igra.

 

V njej Simon Sinek oriše, kako bi lahko bolje krmarili po igri, v kateri igramo vsi, saj voditelji, ki posvojijo neskončno miselnost, gradijo močnejše, inovativnejše in bolj navdihujoče organizacije, v katerih ljudje zaupajo njim in drug drugemu.

 

Neskončna igra – Naj poslovna knjiga leta 20/21

 

Zaradi sporočilnosti in praktičnih nasvetov za vpeljavo družbeno odgovorno in trajnostno vzdržno podjetniško kulturo je komisija Združenje manager in Gospodarska zbornica Slovenije knjigo Neskončna igra prepoznala za Najboljšo poslovno knjigo leta 2020 in 2021.

 

Prejeti naziv je potrdilo, da smo se z ekipo, v kateri je bila tudi odlična prevajalka Eva Mahkovic, odločili pravilno in da nam je uspelo, saj smo si takšno prepoznanje predstavljali v svoji domišljiji in ta je danes postala resničnost. – Filip Remškar

 

Sinekove misli bodo s tem laskavim priznanjem dosegle večji krog odločevalcev in voditeljev in bomo na dobri poti, če povzamem Sineka, da “ustvarimo svet, v katerem bi se velika večina ljudi počutila navdihnjena, v katerem bi se ljudje na delu počutili varne in se na koncu dne domov vrnili izpolnjene”.

 

Iskrena hvala, da skupaj širimo pozitivne in navdihujoče poslovne prakse v slovenskem okolju.

 

#skupajjebolje