Nutanix-HCI-gartner-novicaNutanix HCI – Gartner je v svojem poročilu Gartner Magic Quadrant 2021 za programsko opremo HCI (hiperkonvergenčna infrastruktura) med vodilne postavil tudi našega tehnološkega partnerja Nutanix, ki stremi k temu, da podjetjem poenostavijo kompleksnost omrežne infrastrukture in jim omogočijo, da se lahko osredotočijo na pomembnejše poslovne aktivnosti.

 

nutanix-logo

Nutanix je s svojimi novimi pristopi pri upravljanju večoblačne infrastrukture v podatkovnih centrih, z letošnjo uvrstitvijo v Gartner Magic Quadrant 2021 postal že kar petkratni vodja.

 

Nutanix HCI

Hiperkonvergenčna infrastruktura omogoča postavitev temeljev za neoviran prehod v računalniški oblak. Nič več ni ločevanja “storage” in procesorske enote. Vse fizične gradnike podatkovnega centra združimo v eni sami napravi.

 

Nutanix-HCI-Gartner_2021

Kot pravi Gartner bo vodstvo različnih podjetij, če bodo želeli ohraniti svojo infrastrukturo podatkovnih centrov na lokalni ravni, do leta 2025 morali svojo trenutno infrastrukturo spremeniti v hiperkonvergenčno, potrebovali bodo platforme za podporo zabojnikom in infrastrukturo za podporo delovnim obremenitvam umetne inteligence.

 

HCI-hiperkonvergenčna infrastruktura zaposlene razbremeni nalog z manjšo prioriteto, kot so konfiguracije in popravki. Kar pripomore k temu, da lahko zaposleni in posledično celotna organizacija več svojega časa posvetijo inovacijam in digitalni preobrazbi.

 

Bravo Nutanix! Več o Nutanix HCI in Gartnerjevem poročilu, si preberite na njihovi spletni strani >>