Optisis
dsc
Beenius
ZAPRI+
DA.

Na podlagi vaših podatkov ocenjujemo, da mora vaša organizacija zagotoviti skladnost z evropsko Direktivo 2022/2555, ki določa visoke standarde kibernetske varnosti v EU. Poudarjamo, da so rezultati vprašalnika zgolj informativne narave in temeljijo na podanih odgovorih. Novi zakon, ki je v pripravi, bo natančneje opredelil jasne standarde in obseg zavezanosti organizacij oziroma podjetij, vključno z mikro, malimi in srednje velikimi podjetji.

Naši strokovnjaki za procese in kibernetsko varnost so pripravili smernice, kako učinkovito pristopiti in doseči skladnost z NIS 2. Ta direktiva bo najkasneje do 17. oktobra 2024 prenesena v slovensko zakonodajo, v naslednjih šestih mesecih pa morajo organizacija same ugotoviti, ali njihova primarna dejavnost spada v področje uporabe direktive NIS 2.

Zato je ključno, da pravočasno sprejmete ukrepe, ki bodo vaši organizaciji omogočili izpolnjevanje zahtev glede visoke ravni kibernetske varnosti v EU. Podrobna priporočila oz. smernice naših strokovnjakov so na voljo v dokumentu, ki ga lahko prenesete in pregledate s klikom na spodnjo ikono:

pdf-icon

Organizacije bodo morale določiti seznam držav članic EU, v katerih zagotavljajo storitve iz primarne dejavnosti, ki so vključene v direktivo NIS 2, in se pred iztekom roka registrirati v vsaki izmed teh držav članic EU. Za registracijo bodo morale podati vsaj naslednje:

  • naziv, naslov in registrsko številko podjetja oz. organizacije,
  • gospodarski sektor ali podsektor v obsegu direktive NIS 2, v katerega sodijo,
  • svoje kontaktne podatke,
  • države članice EU, v katerih poslujejo,
  • seznam svojih dodeljenih naslovov IP.

Končni postopek registracije in seznam zahtevanih informacij, ki jih bo morala organizacija podati, bo opredeljen s prenosom direktive NIS 2 v nacionalno zakonodajo držav članice EU.

Naročite se na vsebine, ki jih v obliki e-novičnika pripravljajo naši strokovnjaki s področja procesov in kibernetske varnosti za dvig nivoja kibernetske varnosti organizacij.

Z oddajo vaših osebnih podatkov se strinjate, da jih za namene posredovanja občasnega e-novičnika hranimo in uporabimo do preklica.

Vaše podatke bomo hranili in obdelovali za posredovanje elektronskega novičnika z vsebinami po vaši meri, do preklica. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Privolitev lahko kadarkoli prekličete, ob prejemu elektronskega novičnika ali na e-naslov marketing@smart-com.si posredujete z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo Smart Com prenehal pošiljati vsebine od katerih ste se odjavili.

Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v pravnih obvestilih.

VPRAŠAJTE NAS
Arrow

Soglašam, da zaupane osebne podatke lahko hranite in uporabite za obveščanje o:

Vaše podatke bomo hranili in obdelovali za občasno posredovanje strokovnih vsebin in vabil na specializirane dogodke preko elektronske pošte. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Privolitev lahko kadarkoli prekličete, ob prejemu e-sporočila ali na e-naslov marketing@smart-com.si posredujete sporočilo z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo Smart Com prenehal pošiljati vsebine od katerih ste se odjavili.

Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Pravnih obvestilih.

x
Zapri obrazec
ZAPRI+