Naša ekipa specialistov in strokovnjakov za omrežne tehnologije in kibernetsko varnost bo na 14. konferenci slovenskih elektroenergetikov podala odgovore na izzive, ki jih predstavlja povezljivost IT in OT okolja, z odgovorom na vprašanje, kako zagotoviti kibernetsko varnost v elektroenergetiki – IKT sistemih slovenskih elektroenergetskih podjetjih?

 

Konferenca, ki jo od 21. do 23. maja v Laškem organizira Slovensko združenje elektroenergetikov CIGRE in CIRED, je osrednji strokovni dogodek na področju elektroenergetike.

Krepimo kibernetsko varnost v elektroenergetiki

Naša ekipa je specializirana za pripravo IKT rešitev za kritične sisteme, kot je elektroenergetika. Poleg zagotavljanja visoke razpoložljivosti in zanesljivosti, veliko pozornost namenjamo temu, na kakšen način zagotoviti kibernetsko varnost v elektroenergetskih sistemih. Na letošnji konferenci bomo tako še posebej izpostavili koncepte in rešitve za kibernetsko varnost v elektroenergetiki.

 

Tako bosta Peter Ceferin, predsednik študijskega komiteja D2, ki obravnava Telekomunikacije in IT v elektroenergetiki, in Igor Štih predstavila strokovni referat o zaznavanju informacijskih groženj v OT omrežjih z uporabo naprednih tehnologij. V omenjenem študijskem komiteju bomo v sodelovanju z EIMV predstavili tudi referat s področja vpeljave IoT tehnologij v luči priključevanja razpršenih virov ter souporaba pridobljenih podatkov za zagotavljanje kvalitetnih IKT storitev.

Kako delujejo rešitve za kibernetsko varnost v elektroenergetskih podjetjih?

Strokovne referate, ki jih bomo predstavili, bomo podkrepili tudi z demo prikazom rešitev za kibernetsko varnost v elektroenergetiki. Na našem razstavem prostoru, ki se bo nahajal v medetaži kongresnega centra Thermana, bomo v času konference predstavili demo rešitev našega tehnološkega partnerja Nozomi Networks za zaznavanje informacijskih groženj v omrežjih elektroenergetskih sistemih. Ob tehnološki rešitvi za zagotovitev vidljivosti OT okolja in za zaznavanje groženj procesnih anomalij, bomo predstavili tudi rešitev Trend Micro za pregled in odpravo škodljive programske kode.

Demo predstavitve in presenečenje

Obiščite nas na razstavnem prostoru, kjer vam bodo naši eksperti predstavili rešitve za zagotovitev kibernetske varnosti. Ne bomo pa govorili le o kibernetski varnosti v IKT sistemih elektroenergetskih podjetjih, ampak bomo predstavili tudi Nokiino rešitev za potrebe pametnih omrežij s privatnim LTE. Drugi dan konference, v času odmora za kosilo, bo Sean McCue, inženir Nozomi Networks, poglobljeno predstavil delovanje rešitve za odkrivanje informacijskih groženj v omrežjih elektroenergetskih sistemov. Poskrbeli bomo tudi za prijetno vzdušje.

 

Za zaključek konference bomo na našem razstavnem prostoru ob 10:40 izmed oddanih anketnih vprašalnikov izžrebali srečnega dobitnika Trend Micro PORTABLE SECURITY 2 USB ključka z enoletno licenco, namenjen pregledu in odpravi škodljive programske kode v sistemih, kjer ni mogoče nameščati protivirusne zaščite (zaprtih sistemih).

 

Pridružite se nam v Laškem in prisluhnite najnovejšim IKT trendom v elektroenergetiki ter nas obiščite na razstavnem prostoru.