Želite bolje izrabiti vaše analize in poslovne odločitve? Zbirate podatke, pa niste prepričani, kako jih optimalno uporabiti? Vas je od nekdaj zanimalo, kako bo umetna inteligenca vplivala na elektroenergetski sektor v prihodnjih letih?

 

Na zgornja vprašanja so iskali odgovore na delavnici Umetna inteligenca: Pripravljeni na izzive v elektroenergetiki?, katere namen je približati metode umetne inteligence (ang. Atrificial Intelligence – AI) strokovnjakom s področja elektroenergetike.

 

Smart Com v predavanju o uporabni vrednosti AI

Na delavnici je strokovne poglede v predavanju z naslovom Zaznavanje kibernetskih groženj v elektroenergetskih procesnih sistemih (OT) s pomočjo umetne inteligence podal tudi Peter Ceferin, tehnični direktor Smart Coma in predsednik študijskega komiteja D2 pri Cigre-Cired.

 

Podal je značilnosti naprednih kibernetskih groženj, usmerjenih v elektroenergetsko procesno infrastrukturo ter najboljše pristope k načrtovanju koncepta zaznavanja kibernetskih groženj. Kakšni so načini zaznavanja iz analize infrastrukture IKT in prometa v OT sistemih in kateri so ekspertni AI sistemi za prepoznavo in odpravo groženj.

 

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena tako tistim, ki želite spoznati umetno inteligenco in njene možnosti kot tudi tistim, ki jo že vsakodnevno uporabljate in želite poglobiti svoje ekspertno znanje.

 

Delavnica je potekala 6. novembra 2019 v predavalnicah Tehnološkega parka Ljubljana (Tehnološki park 19, Ljubljana).

 

Ste zamudili delavnico?

Brez skrbi! Vabljeni, da si na Smart Com YouTube kanalu ogledate posnetek predavanja, kjer je Peter Ceferin predstavil tematiko zaznavanja kibernetskih groženj v elektroenergetskih procesnih sistemih (OT) s pomočjo umetne inteligence.

 

Če se vam porajajo dodatna vprašanja, vam naši strokovnjaki z veseljem priskočijo na pomoč.