Prehod na oblačne storitve prinaša številne prednosti, obenem pa širi tudi varnostni perimeter podjetja, zato je toliko bolj pomembno, da sumljivo vedenje in aktivnosti čim prej odkrijemo in se ustrezno odzovemo. Med najbolj znanimi in priljubljenimi oblačnimi storitvami je zbirka IT-pisarniških storitev in orodij za učinkovito delo je zagotovo Microsoft Office 365.

 

So oblačne storitve varne?

Okolja v oblaku zahtevajo drugačne pristope k varnosti in prinašajo nove izzive pri zaznavi groženj in odzivu nanje. Zato je uporaba tradicionalnih rešitev in metod za zaščito praktično nekoristna. 

 

Analitska hiša Gartner napoveduje, da bodo do leta 2022 za kar 95 odstotkov varnostnih težav v oblačnih okoljih krive stranke oz. uporabniki.

 

Varnost storitev v oblaku se izvaja v partnerstvu in je deljena odgovornost med najemniki/uporabniki oblačnih storitev in ponudniki oblačnih storitev, kot je npr. okolje Office 365. Ponudnik oblačnih storitev je odgovoren za oblačno infrastrukturo in fizično varnost, medtem ko so uporabniki kot lastniki svojih podatkov odgovorni za njihovo zaščito, za varnost virov na lastni lokaciji in za varnost tistih delov storitev v oblaku, nad katerimi imajo nadzor.

 

V strokovni publikaciji “Zaznavanje in odziv na grožnje v okoljih oblačnih storitev” preberite, katere so največje varnostne grožnje v oblaku, kako zaščititi oblačne storitve, med drugim okolje Office 365 ter kako pravočasno zaznati grožnje ter se na njih pravilno odzvati.

 


Kam vam lahko pošljemo belo knjigo?

Soglašam, da zaupane osebne podatke hranite in uporabite za obveščanje o:
Vaše podatke bomo hranili in obdelovali za občasno posredovanje strokovnih vsebin in vabil na specializirane dogodke preko elektronske pošte. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam, razen sodelujočemu tehnološkemu partnerju, ki je zavezan k istim standardom varovanja osebnih podatkov kot mi. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Privolitev lahko kadarkoli prekličete, ob prejemu e-sporočila ali na e-naslov marketing@smart-com.si posredujete sporočilo z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo Smart Com prenehal pošiljati vsebine od katerih ste se odjavili.

Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Pravnih obvestilih.