Na dogodku, ki smo ga 14. septembra organizirali v sodelovanju s Poslovno akademijo Finance ter podjetjem Telemach, smo z domačimi (Smart Com, Telemach) in tujimi strokovnjaki (Gartner, NOKIA) predstavili kako s privatnimi brezžičnimi omrežji 4G/5G povečati poslovno rast in izboljšati produktivnost.

 

Zakaj privatna brezžična omrežja 4G/5G?

 

Digitalizacija, avtomatizacija oz. industrija 4.0 ter inovacije na področju industrijskih IKT-sistemov in IoT- tehnologije so povečale zahteve za izboljšave procesov, dvig produktivnosti in večjo konkurenčnost na trgu. Industrijska okolja zato potrebujejo visoko zanesljivost in varno brezžično povezljivost z lastnostmi, ki so prilagojene namenskim aplikacijam v industriji. Edina razpoložljiva brezžična rešitev, ki izpolnjuje stroge zahteve industrije 4.0, pomembne za delovanje poslovno kritičnih aplikacij, so privatna brezžična omrežja.

 

Peter Ceferin, tehnični direktor iz podjetja Smart Com je nazorno predstavil sobivanje tehnologij Wi-Fi in 4G/5G ter na podlagi primerov iz praks nazorno prikazal razloge zakaj je potrebno v bližnji prihodnosti v strategijo razvoja podjetja vključiti vpeljavo privatnih brezžičnih omrežij 5G. Njegovo predstavitev, ki jo je izvedel na dogodku, si oglejte v spodnjem posnetku.

 

 

S svojo varnostjo, zanesljivostjo, prilagodljivo hitrostjo, manjšimi časovnimi zamiki, večjimi območji pokritosti bodo omrežja spodbujala uporabo časovno občutljivih aplikacij naprav za internet stvari (IoT) ter odprla priložnosti za nove primere uporabe v logistiki, proizvodnji, elektroenergetiki, kemični industriji in širše. Z vpeljavo brezžičnih privatnih omeržij 5G se bodo povečala vidljivost in zmogljivost v dobavnih verigah, zanesljivost dobav in varnost informacij. 

 

Če ne veste, kje začeti, smo Smart Com strokovnjaki vedno pripravljeni priskočiti na pomoč z nasvetom ali odgovori na vaša specifična vprašanja oz. izzive, s katerimi se soočate.