Optisis
dsc
Beenius
ZAPRI+

ReAAL SCUPS – Rešitve za neodvisno in aktivno bivanje starostnikov

Napredne rešitve IKT za pomoč starostnikom

V mednarodnem konzorciju projekta ReAAL SCUPS smo pripravili in testirali napredne rešitve IKT za oskrbo na domu in rehabilitacijo na daljavo z diagnostiko na zahtevo. Te rešitve zagotavljajo neodvisno in aktivno bivanje starostnikov.

Neodvisno in aktivno bivanje starostnikov

Projekt ReAAL je v obdobju 2013-2016 potekal v EU okvirnem programu CIP (Competitiveness and Innovation Framework Programme). Kot naslednik prehodnega raziskovalno-razvojnega projekta UniversAAL je bil namen projekta ReAAL demonstrirati v realnem okolju prednosti uporabe odprtih in prožnih IKT rešitev za prilagojeno oz. personalizirano zagotavljanje palete storitev, ki omogočajo neodvisno in aktivno bivanje starostnikov.

Namen projekta je bila izvedba velikega evropskega pilota z več tisoč uporabniki pilotnih storitev v sedmih evropskih državah.

Projekt je tudi aktivno prispeval k aktivnostim delovne skupine C2 (neodvisno bivanje) evropskega inovacijskega partnerstva za aktivno in zdravo staranje (EIP AHA). V letu 2015 je ReAAL sklenil sporazum s pridruženimi piloti v štirih dodatnih državah, med katerimi je bil tudi pilot SCUPS v Sloveniji.

Glavni cilji projekta

Pridruženi pilot ReAAL SCUPS je vključeval pet slovenskih partnerjev, s ciljem prilagoditve in integracije storitev s platformo UniversAAL. Po prilagoditvi in integraciji pa evalvirati integrirane storitve v okviru pilota s končnimi in profesionalnimi uporabniki.

Stevilka ena

Oskrba na daljavo

Aplikacijo za storitev je v sodelovanju s partnerji socialne oskrbe razvila ekipa Smart Com.
Stevilka dva

Rehabilitacija na daljavo

Storitev zagotavlja Univerzitetni rehabilitacijski Inštitut RS – Soča (URI), aplikacijo pa sta razvila URI in SETCCE.
Stevilka tri

Diagnostika na zahtevo

Storitev zagotavlja Univerzitetni rehabilitacijski Inštitut RS – Soča (URI), aplikacijo pa sta razvila URI in SETCCE.

Kako deluje?

Shematski prikaz oskrbe na domu in shematski prikaz rehabilitacije na daljavo z diagnostiko na zahtevo za neodvisno in aktivno bivanje starostnikov.

ReAAL SCUPS - oskrba na domu
ReAAL SCUPS- Shema rehabilitacije
komunikacija

Želite več informacij o rezultatih projekta?

Z veseljem bomo odgovorli na vaša vprašanja in pobude za sodelovanje na razvojnih in raziskovalnih projektih.

Slovenski partnerji projekta ReAAL SCUPS

V mednarodnem konzorciju je sodelovalo 32 partnerjev, od tega smo skupaj s še 4 slovenskimi partnerji razijali in validirali storitve IKT za oskrbo na domu in rehabilitacijo na daljavo z diagnostiko na zahtevo.

Sorodne vsebine

VPRAŠAJTE NAS
Arrow

Soglašam, da zaupane osebne podatke lahko hranite in uporabite za obveščanje o:

Vaše podatke bomo hranili in obdelovali za občasno posredovanje strokovnih vsebin in vabil na specializirane dogodke preko elektronske pošte. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Privolitev lahko kadarkoli prekličete, ob prejemu e-sporočila ali na e-naslov marketing@smart-com.si posredujete sporočilo z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo Smart Com prenehal pošiljati vsebine od katerih ste se odjavili.

Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Pravnih obvestilih.

x
Zapri obrazec
ZAPRI+