Znanih je sedem najuglednejših in najuspešnejših v kategoriji malih, srednje velikih in velikih podjetij. Izbor najboljših zaposlovalcev, ki poteka pod okriljem projekta Zlata nit, je štirinajsti zapored in največji tovrstni v Sloveniji.

 

Zahvaljujoč Dnevnikovemu projektu Zlata nit je Slovenija prva država na svetu, ki sistematično meri kakovost odnosov na delovnem mestu. Z raziskavo so dokazali, da ima skrb za dobre odnose pozitivne učinke na gospodarski razvoj. Rezultati raziskave o kakovosti odnosa med zaposlenimi in organizacijo je namreč ogledalo podjetju: kje dela dobro in kje so njegove rezerve za rast.

 

Če so nekoč podjetja zmagovala zaradi moči vodje, danes zmagujejo zaradi moči organizacije. Dobri voditelji se iz soja žarometov pomikajo v ozadje in tam ustvarjajo podporni sistem, ki omogoča, da lahko zaposleni v ospredju delajo dobro.

 

Močna podjetja 21. stoletja so tako tista, ki se poleg finančnih izkazov zavedajo pomena kakovosti odnosov med podjetjem in zaposlenimi. Osebnostna rast in učinkovitost zaposlenih sta tesno povezani. Od njiju so odvisni uspeh organizacije, njen potencial za rast in njena odpornost proti krizi. Vprašanje pa je, kako naj to neotipljivo konkurenčno prednost podjetja izmerijo? To zagato odpravlja izbor najboljših zaposlovalcev Zlata nit.

 

Izbor prepoznava in promovira najboljše zaposlovalce na podlagi enostavnega, preverjenega in verodostojnega merjenja kakovosti odnosa med organizacijo in zaposlenimi.

 

Smart Com med finalisti izbora Zlata nit

V Smart Comu so zaposleni najpomembnejši del naše zgodbe. Najpomembnejši člen v verigi našega uspeha je naša predana ekipa, katero odlikujejo skupne vrednote, ki se odražajo v strokovnem in osebnem razvoju vsakega posameznika.

 

Pri Dnevnikovem izboru Zlata nit, so med 59 prijavljenimi podjetji določili po sedem finalistov v vsaki velikostni kategoriji – mala, srednja in velika podjetja. “Na uvrstitev podjetij med sedem finalistov v njihovi kategoriji je vplivalo povprečje rezultatov vprašalnika med zaposlenimi in uspešnost. Toda bolj kot številke so za zlatonitnike pomembni kakovostni odnosi, ki so tudi sicer ključnega pomena za rast in uspeh podjetja oz. organizacije.”, so zapisali pri Dnevniku.

 

Če tudi vi v Smart Comu vidite nekaj posebnega, vas vabimo, da nam pomagate do naziva Najboljšega zaposlovalca leta 2020.

 

Zlata_nit_glasuj

 

 

Finalisti

zlataNit
Vir: https://www.dnevnik.si/1042948610

 

Iskrene čestitke tudi ostalim finalistom za izbor Zlata nit 2020.

 

#skupaj je bolje

 

Zlata_nit_2020_finalist-izbora