Optisis
dsc
Beenius
ZAPRI+

Poskrbite za OT varnost s Trend Micro TXOne

Zavarujte industrijske kontrolne sisteme (ICS)

Zaščita varnostno izpostavljenih OT naprav in pametne tovarne pred kibernetskimi napadi sloni na treh ključnih stebrih.

avtomatizacija_procesov

Proaktivna zaščita industrijskega omrežja

podpora_varnost_v_ot

Tehnologija namenjena OT okoljem

kibernetska_varnost_omrezja

Visoko strokovna obramba pred naprednimi grožnjami

Vpeljite varnost v OT okolja

Povezovanje industrijskih sistemov v poslovno okolje prinaša nova varnostna tveganja, sploh ker nekateri industrijski sistemi vključujejo starejše (legacy) sisteme in neposodobljene naprave, ki so zelo ranljive na sodobne varnostne grožnje.

Zaradi tega je pred združitvijo industrijskih in poslovnih procesov potrebno okrepiti varnostne mehanizme, saj so posledice nedelovanja posameznih sklopov ali celotnega industrijskega okolja in s tem kritičnih sistemov za podjetje lahko katastrofalne.

Zagotovite segmentacijo omrežja

S pomočjo specifične namenske strojne opreme namenjene zaščiti specifičnih okolij, ki jo predstavljata napravi EdgeFire™ in EdgeIPS™. Zaščita temelji na osnovi industrijskih protokolov.

Naprava EdgeFire™

EdgeFire™ (Industrial Next Generation Firewall) je požarna pregrada nove generacije, ki zagotavlja učinkovito odkrivanje groženj neposredno na sami povezavi, neprekinjeno delovanje kritičnih sistemov ter upravljanje in odziv na incidente.

Obenem je zelo pomembna pri izvajanju mikro segmentacije OT omrežja.

Naprava EdgeIPS™

EdgeIPS™ (Intrusion Prevention System) je industrijski IPS nove generacije, ki transparentno varuje procesno kritične naprave ter hkrati zagotavlja učinkovito odkrivanje groženj neposredno na sami povezavi, neprekinjeno delovanje kritičnih sistemov ter upravljanje in odziv na incidente.

Namenjen je preprečevanju vdorov. Podobno kot požarna pregrada pozna najbolj razširjene industrijske protokole različnih proizvajalcev in se integrira z EdgeFire™ požarno pregrado.

newsletterr

Želite prvi izvedeti vse novosti?

Z vami delimo dobre prakse, trende, praktične nasvete in ekskluzivne strokovne vsebine s področja kibernetske varnosti v industrijskih okoljih.

Zagotovite nemoteno delovanje kritičnih virov

 Stare, nezakrpane in pozabljene rešitve, naprave in sistemi predstavljajo ogromno tveganje, saj so pogosto polni ranljivosti. So razpoke, skozi katere lahko v podjetje vstopijo napadalci.

Trend Micro Portable Security™ 3

Trend Micro Portable Security™ 3 je namenski USB ključ, ki izvaja preverjanje obstoja škodljive programske kode in njeno odstranjevanje. Programska zaščita se zaganja neposredno z USB ključa. 

Rešitvi Trend Micro Portable Security™ 3 in Trend Micro Safe Lock™ sta dopolnjujoči se rešitvi in omogočata zaščito starejših, zaprtih sistemov, nepovezanih v internet, brez možnosti nameščanja protivirusne zaščite in varnostnih popravkov.

Trend Micro StellarEnforce

TXOne StellarEnforce je namenjen zaščiti varno očiščenih sistemov, tako da sistem zamrzne, s čimer zagotovite kontrolo pred nameščanjem nepooblaščenih aplikacij.

Rešitvi Trend Micro Portable Security 3 in Trend Micro StellarEnforce sta dopolnjujoči se rešitvi in omogočata zaščito starejših, zaprtih sistemov, nepovezanih v internet, brez možnosti nameščanja protivirusne zaščite in varnostnih popravkov.

Primer dobre prakse: Thermana Laško

S povezovanjem IT in OT sistemov ter postavitvijo v virtualno okolje, se je pri njih pojavila potreba po dodatnih mehanizmih zaščite.

Z rešitvijo Trend Micro so zagotovili varnost kritičnih sistemov in njihovo nemoteno delovanje.

Celovito upravljanje, vidljivost in nadzor

Obvladajte varnostna in procesna tveganja, ki lahko povzročijo motnje poslovanja in posledično poslovno škodo.

Sistem ODC (OT Defense Console)

Centralni upravljalski sistem omogoča neprekinjeno spremljanje OT varnostnih groženj za nemoteno delovanje proizvodnih oz. kritičnih sistemov.

Namenjena je upravljanju EdgeFire™ in EdgeIPS™ naprav in je osnovni gradnik, s katerim lahko spremljamo, upravljamo in poročamo glede varnosti v OT okolju.

komunikacija

Preverite delovanje rešitve v vašem okolju

Poskrbite za varno in zanesljivo delovanje ter prevzemite kontrolo nad tem, kaj se dogaja v vaših sistemih.

Naš varnostni strokovnjak priporoča

Janko Kersnik, vodja tehnološkega področja varnost, izpostavlja: “Obstoječi omrežni produkti ne morejo zaščitit OT okolja, ker ne poznajo specifičnih protokolov, ki se uporabljajo v teh okoljih.”

Prav specifičnost teh okolij prinaša določene izzive pri zagotavljanju kibernetske varnosti, zato smo v video predstavitvi združili nasvete in rešitve, ki jih deli Janko, s katerimi poskrbite za ustrezen nivo zaščite in zagotovite neprekinjeno delovanje kritičnih sistemov.

Zanesljiv partner

Poiščemo rešitev, ki točno ustreza vašim potrebam, jo implementiramo in poskrbimo za vzdrževanje.

Strokovnjaki

Poznamo značilnosti procesnih sistemov in industrijskih okolij

Certifikati

Imamo strokovno ekipo specializirano za kibernetsko varnost

Odličnost

Sodelujemo z mednarodno uveljavljenimi tehnološkimi partnerji

Izvedba projekta

Profesionalna, z zanesljivo in odzivno podporo

Priporočamo tudi

VPRAŠAJTE NAS
Arrow

Soglašam, da zaupane osebne podatke lahko hranite in uporabite za obveščanje o:

Vaše podatke bomo hranili in obdelovali za občasno posredovanje strokovnih vsebin in vabil na specializirane dogodke preko elektronske pošte. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Privolitev lahko kadarkoli prekličete, ob prejemu e-sporočila ali na e-naslov marketing@smart-com.si posredujete sporočilo z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo Smart Com prenehal pošiljati vsebine od katerih ste se odjavili.

Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Pravnih obvestilih.

x
Zapri obrazec
ZAPRI+