Poznate odgovor na zgornje vprašanje? Pa ste prepričani, da je odgovor pravilen?

 

Hekerji so na delu vsak dan, z vsakim dnem so tudi njihovi zlonamerni vdori bolj napredni. Kako pa imate vi zaščiteno vaše OT/IoT omrežje? Ste korak pred hekerji, ali stopate z njim vsaj vštric?

 

Vdor v OT okolje je za večino podjetij zelo kritičen, v veliki večini povzroči zaustavitev ali spremembo nekega (kritičnega) procesa ali več le teh, ki vsakodnevno potekajo v podjetju. Posledice so na koncu vedno finančne narave, naj bo to izpad proizvodnje ali pa zahteva po odkupnini. Zneski odkupnin so večdesetkratniki v primerjavi z vložkom v primerne sisteme, ki vas bodo zaščitili pred nepovabljenimi gosti v vašem omrežju. Oceno nekajdnevnega izpada delovnega procesa in stroškom ponovne vzpostavitve v vašem podjetju pa prepuščam vam.

 

Hekerji so lahko tudi že v vašem okolju in samo čakajo na pravi trenutek.

 

Po drugi strani, pa je prizadet tudi ugled podjetja. Večji vdori pridejo v medije, pojavi se nezaupanje v javnosti. Večji odmeven incident na primer se je zgodil meseca februarja, ko smo na naslovnicah videvali velike napise: »Na Floridi preprečili zastrupitev vodovoda na daljavo«, kjer so v vodovodni sistem hekerji začeli dovajati nevarne količine kemikalij. Incident je opazil vesten zaposleni – imeli so srečo. V današnjem svetu, ko se incidenti preko medmrežja dogajajo na dnevni bazi, se ne moremo več zanašati na srečo in človeško nepredvidljivost – grožnje je potrebno preprečiti z uporabo ustreznih tehnologij.

 

Rešitve za celovito zagotavljanje varnosti v industrijskem in procesnem okolju

 

Zaradi različnih prioritet v OT okolju za zaščito uporabimo za to namenske tehnologije.

 

Segmentacijo omrežja zagotovimo z napravami EdgeFire™ in EdgeIPS™. Zaščita temelji na osnovi industrijskih protokolov. Starejše sisteme, ki jih imamo v svojem zaprtem mehurčku, zavarujemo s Trend Micro Safe Lock™, ki poskrbi za zaklep naprave.

 

Zakaj se odločiti za segmentacijo z napravami EdgeFire™ in EdgeIPS™?

 

Segmentacija je v današnjih časih, ko se dnevno povečujejo varnostne grožnje, ključna začetna točka, kjer začnemo graditi varnost omrežja. Nekaj, brez česar podjetje ne more poslovati; kot na primer priklop na električno energijo, internet ali enostavno, kot ključavnica na vratih.

 

S segmentacijo ločimo del omrežja, v katerega so priključene industrijske, nadzorne, medicinske in druge podobne OT naprave. Kljub temu, da smo namenske naprave ločili, pa za nemoten proces dela potrebujemo nadzor nad njimi oz. zaposleni potrebujejo nemoteno upravljanje z njimi. Ravno pri tem se izkažejo vse prednosti Trend Micro txOne naprav, ki zagotavljajo varnost tudi tam, kjer so prisotne neznane grožnje in/ali »človeški faktor«.

 

Zagotovljen varen dostop v OT del omrežja in enostavno upravljanje

 

Trend Micro txOne EdgeFire™ in EdgeIPS™ vam ponujata veliko več kot »klasično segmentacijo«.

 

Zagotovita vam tudi druge pomembne rešitve:

  • preprečita bočno premikanje napadalcev,
  • vzpostavita več varnostnih con,
  • omogočita pregled nad dostopi,
  • onemogočita in zabeležita poizkuse napadalcev,
  • s poznavanjem industrijskih protokolov zaznata (in blokirata) nenavadne in potencialno okužene aktivnosti,
  • navidezno zagotovita popravke napravam brez ustreznih varnostnih popravkov ali starejšim napravam, za katere popravki niso več na voljo.

 

Upravljanje je enostavno, v primeru več naprav jih lahko upravljamo tudi centralizirano.

 

Pomagamo vam pri vzpostavitvi celovite varnosti OT okolja, ki bo odporno na sofisticirane varnostne grožnje. Oglasite se nam in dogovorimo se za sestanek.