7. in 8. septembra 2020 je v Portorožu (v hotelu Slovenija) potekala 1. konferenca prava informacijske varnosti, ki jo je organizirala GV Založba v partnerstvu s  Fakulteto za varnostne vede, UM in Inštitutom za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani.

 

1. konferenca prava informacijske varnosti je v dveh dneh nagovorila slušatelje, ki se ukvarjajo z informacijsko varnostjo in standardizacijo, z mednarodnim pravom in kibernetsko varnostjo, s kazenskim pravom in digitalno forenziko, z vplivom umetne inteligence na človekove pravice, z osebnimi podatki in biometrijo, itd.

 

1. konferenca informacijske varnostiPanel s Smart Com strokovnjakom

V družbi priznanih pravnih strokovnjakov in sodnih izvedencev je na dogodku predaval tudi naš certificiran etični heker in strokovnjak za kibernetsko varnost Boris Krajnc.

 

Zaenkrat le malo podjetij za namen varovanja svojih omrežij vpeljuje sodobno tehnologijo, ki v realnem času opozarja na nezaželene aktivnosti oz. anomalije. Po drugi strani pa so hekerji vedno bolj aktivni, kar pa vse težje spremljamo. Kako se lotimo forenzičnega pregleda oz. odkrivanja nezaželenih aktivnosti? Kaj je nujno potrebno za kvalitetno izvajanje tovrstnih analiz?

 

Kakšne so minimalne zahteve za izvedbo forenzičnega pregleda in kaj vse lahko odkrijemo s takšnim pregledom v času izvajanja hekerskega napada ali po njem je v ponedeljek, 7. septembra 2020, ob 10:00 uri v okviru panela Informacijska varnost in standardizacija spregovoril Boris Krajnc v predavanju z naslovom »FORENZIKA: KAR JE OČEM SKRITO«.

 

Boris Krajnc je tematiko forenzike predstavil tudi na 22. Tehnološki konferenci Smart Com, ki je potekala v ONLINE obliki. Si želite ogledati posnetek predavanja? Pišite nam >>