Zakaj je poznavanje skritega Interneta lahko koristno

Vedno več je napadov na portale, ki imajo veliko število uporabnikov. Glavni namen je kraja oz. pridobitev baz osebnih podatkov, s čemer se na črnem trgu lahko veliko zasluži.

Čeprav se navaden uporabnik s skritim delom Interneta le redko srečuje, je zaradi zgoraj navedenega dobro vsaj osnovno poznavanje in delovanje skritega Interneta, predvsem za tiste, ki skrbite za varnost svojih poslovnih portalov.

 

Na ta način lahko:

  • pridobite dejanski vpogled v razširjenost zlorab in pravočasno pridobite podatke o zlorabi lastnega portala in vaših uporabnikov. Vemo, da so zasebni podatki in podatki podjetij občutljivi podatki in je zato potrebna posebna skrb pri njihovem varovanju.
  • zaščitite ugled podjetja in ohranite zaupanje vaših uporabnikov.
  • povečate ozaveščenost zaposlenih o pomembnosti uporabe različnih uporabniških imen in gesel za različne portale ter pazljivost pri uporabi službenih e-mail naslovov za javne portale.

 

!! Še opozorilo pred raziskovanjem !!

Upoštevanje osnov informacijske varnosti je nujno, saj lahko nepazljivo klikanje in prenašanje datotek vodi do okužbe vašega računalnika!


Kam vam lahko pošljemo knjigo?

Soglašam, da zaupane osebne podatke hranite in uporabite za obveščanje o:
Vaše podatke bomo hranili in obdelovali za občasno posredovanje strokovnih vsebin in vabil na specializirane dogodke preko elektronske pošte. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Privolitev lahko kadarkoli prekličete, ob prejemu e-sporočila ali na e-naslov marketing@smart-com.si posredujete sporočilo z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo Smart Com prenehal pošiljati vsebine od katerih ste se odjavili.

Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Pravnih obvestilih.