Letošnja 3. konferenca prava informacijske varnosti bo potekala 16. in 17. maja 2022 v Hotelu Slovenija v Portorožu. Konferenco tudi tokrat organizira GV Založba v partnerstvu s Fakulteto za varnostne vede, UM in Inštitutom za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani.

 

3. konferenca prava informacijske varnosti je namenjena slušateljem, ki se ukvarjajo:

  • z informacijsko varnostjo in standardizacijo
  • z mednarodnim pravom in kibernetsko varnostjo
  • s kazenskim pravom in digitalno forenziko
  • z vplivom umetne inteligence na človekove pravice
  • z osebnimi podatki in biometrijo

 

Informacijska varnost in varovanje informacij v zdravstvu

Smart Com etičnemu hekerju in strokovnjaku za kibernetsko varnost boste lahko prisluhnili v 3. sekciji letošnje konference, ki bo tematsko obravnavala informacijsko varnost ter varovanje informacij v zdravstvu, v ponedeljek 16.5.2022.

 

Dejstvo, da so zdravstveni elektronski dokumenti med najbolj donosnimi dokumenti na črnem trgu oz. t.i. »darkweb-u«, je zastrašujoče. Vsaka zdravstvena kartoteka je vredna od 10 do 50 dolarjev, saj vsebuje vse potrebne informacije za krajo identitete.

 

Boris Krajnc, etični heker in strokovnjak za kibernetsko varnost bo predstavil različne varnostne incidente v zdravstvu, preko katerih lahko nepridipravi zelo hitro pridejo do najrazličnejših datotek in tudi naprav.

 

Zdravstvo je del kritične infrastrukture, kjer moramo biti še posebej skrbni pri varovanju osebnih podatkov. Izjemno hitro se povečuje tudi število povezanih naprav, do katerih je potreben dostop, tudi tak z več pravicami. Z večanjem števila naprav pa narašča tudi število privilegiranih dostopov in število varnostnih ranljivosti. V zdravstvenih organizacijah je IT oddelek pogosto kadrovsko in finančno podhranjen, zaradi česar ne morejo zagotavljati nivoja varnosti, ki bi bil za tako pomembne organizacije nujen.

 

Boris bo posvetil največ pozornosti ravno temu – zaščiti in odpravi varnostnih ranljivosti v kritični infrastrukturi, kot je zdravstvo. Njegove izkušnje iz prakse, ki jih je pridobil preko najrazličnejših varnostnih pregledov ravno v segmentih kritične infrastrukture, potrjujejo dejstvo, da so ta okolja zaradi izjemno hitrega razvoja digitalizacije tudi precej podhranjena kar se tiče kibernetske varnosti.

 

Pridružite se Smart Com strokovnjaku na 3. konferenci prava informacijske varnosti

Prisluhnite Smart Com etičnemu hekerju v ponedeljek 16.5.2022 ob 15:15 uri v 3. sekciji konference in spoznajte najbolj pogoste varnostne incidente, ki jih najdemo v zdravstvu in moramo biti še posebej pozorni nanje.

 

Več o programu in kotizaciji konference najdete na uradni strani 3. konference prava informacijske varnosti >>