Optisis
dsc
Beenius
ZAPRI+

CAB – Čezmejni podjetniški pospeševalnik

Povezovanje za povečanje invoativnosti

S projektom CAB Crossborder Acceleration Bridge smo v obdobju 2017-2020 izboljšali vsesplošne možnosti za inovativnost. Z vzpostavitvijo čezmejnega podjetniškega pospeševalnika – mreže italijanskih in slovenskih ključnih podpornih subjektov, povečali konkurenčnost čezmejnega programskega območja Slovenija – Italija.

Čezmejni pospeševalnik podjetij za Strategije pametne specializacije

Čezmejno območje Slovenije in Italije se spopada s skupnim izzivom po učinkovitejšem prenosu tehnologij in rezultatov raziskav podjetjem s ciljem izboljšanja zmogljivosti inovacij na programskem območju.

Namen projekta CAB je bil namreč ustvariti mrežo slovenskih in italijanskih subjektov, ki bodo oblikovali, testirali in začeli dolgoročno uporabljati novo čezmejno storitev za pospeševanje podjetij, ki bo zmogla promovirati investiranje v razvoj inovativnih izdelkov/storitev in prenos tehnologij iz raziskovalnih centrov v podjetja.

S projektom smo želeli doseči spremembo in sicer, da bi več malih in srednje velikih podjetij izkoristilo priložnosti sodelovanja s centri za raziskave in razvoj ter z novo storitvijo, ki jo nudi čezmejni podjetniški pospeševalnik, povečale obseg poslovanja na mednarodnem trgu.

Glavni cilji projekta

S projektom CAB smo želeli omogočiti malim in srednje velikim podjetjem, ki delujejo na področju naprednih tehnologij, da izkoristijo priložnosti sodelovanja z raziskovalno-razvojnimi centri ter z vzpostavljenimi storitvami povečati njihov obseg poslovanja na mednarodnem trgu.

Stevilka ena

Trajna čezmejna mreža

Vzpostavljena mreža ključnih akterjev inovativnega ekosistema
Stevilka dva

Inovativne storitve za pospeševanje podjetništva

Testna uvedba modela za pospeševanje podjetništva za inovativne poslovne ideje in start-upe.
Stevilka tri

Razvoj proizvodnih sistemov

Odkrivanje novih virov kot dodatek k državnim in regionalnim financiranjem malih in srednje velikih podjetij.

Kako poteka?

Čezmejni podjetniški pospeševalnik projekta CAB je imel ključno lastnost, da zagonskim in malim in srednje velikim podjetjem omogoča odkriti možnosti delovanja onkraj meja lastnega trga ter presegati kulturne razlike in razlike v načinu poslovanja na območju Slovenije in Italije.

CAB
komunikacija

Želite več informacij o projektu CAB?

Z veseljem bomo odgovorli na vaša vprašanja in pobude za sodelovanje na razvojnih in raziskovalnih projektih.

Partnerji projekta CAB

Sodelujemo v uglednem mednarodnem konzorciju partnerjev.

Sorodne vsebine

VPRAŠAJTE NAS
Arrow

Soglašam, da zaupane osebne podatke lahko hranite in uporabite za obveščanje o:

Vaše podatke bomo hranili in obdelovali za občasno posredovanje strokovnih vsebin in vabil na specializirane dogodke preko elektronske pošte. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Privolitev lahko kadarkoli prekličete, ob prejemu e-sporočila ali na e-naslov marketing@smart-com.si posredujete sporočilo z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo Smart Com prenehal pošiljati vsebine od katerih ste se odjavili.

Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Pravnih obvestilih.

x
Zapri obrazec
ZAPRI+